Пролет през февруари-кога температурите ще скочат до 20 градуса

02 Февруари 2024 | 13:29
0 коментара
Любопитно
България
Пролет през февруари-кога температурите ще скочат до 20 градуса

През първите дни от новата седмица времето ще бъде ветровито и затоплянето ще продължи, се съобщава в седмичната прогноза за времето в България от 3 до 8 февруари на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е подготвена от дежурния синоптик Анастасия Стойчева.

През почивните дни вятърът ще бъде от запад-северозапад, умерен, в Дунавската равнина - временно до силен. Ще има променлива облачност, често намаляваща и до предимно слънчево време.

Сутринта в събота (3 февруари) ще е по-студено, с отрицателни минимални температури, а дневните ще започнат да се повишават.

В неделя (4 февруари) максималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса.

През първите дни от новата седмица ще бъде ветровито и затоплянето ще продължи. Минималните температури вече ще са положителни - в много райони между 3 и 8 градуса, около нулата ще остават в отделни котловини в Западна България, а дневните ще достигат и надхвърлят 15 градуса.

Във вторник (6 февруари) температурите ще са до 20 градуса. Ще преобладава слънчево време. В средата на седмицата вятърът ще отслабне и температурите ще се понижат слабо.

В четвъртък (8 февруари) облачността временно ще се увеличи и е възможно в отделни райони да превали съвсем слаб дъжд.

Добавете Вашия коментар

TOP