Пролет през февруари: Живакът удари 17 градуса в Сандански

05 Февруари 2024 | 11:19
0 коментара
Любопитно
Благоевград
Пролет през февруари: Живакът удари 17 градуса в Сандански
Най-топло в неделния ден е било времето в Пловдив, Сандански и Видин, където живакът в термометрите скочи до 17 градуса.

Това показват данните на НИХМ към 14 часа, когато се предполага, че е била най-топлата част на деня. Само с градус по-малко е било в Пазарджик.


15 градуса са измерени в Ново село. 14 градуса е била температурата на доста места в страната - във Враца, Ловеч, Благоевград. В София термометрите са показвали 11 градуса. По Черноморието температурите са били между 8 и 13 градуса.
 

Пролетните температури идват на жълтия код за силен вятър, обявен за днес в много области на страната. Утре почти цялата карта на България ще бъде оцветена отново в жълто.
 

 


Най-студеното място в страната в пролетната неделя е било на връх Мусала - 7 градуса. -5 градуса са измерени на връх Ботев.

Според синоптиците и в понеделник времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще бъде силен и бурен. Почти тихо ще остане в югозападните райони от страната. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София - 15°-16°.

Добавете Вашия коментар

TOP