Прокурорът, пуснал на свобода причинилия катастрофата с Ферарио Спасов: Няма опасност да се укрие

13 Ноември 2023 | 06:39
0 коментара
Общество
България
Прокурорът, пуснал на свобода причинилия катастрофата с Ферарио Спасов: Няма опасност да се укрие

Шофьорът, привлечен като обвиняем за катастрофата, при която загина треньорът Ферарио Спасов, не е осъждан и няма информация да е карал под въздействие на алкохол, няма опасност да се укрие. Това отговори пред NOVA наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров на въпрос с какви аргументи е пуснал мъжа с мярка за неотклонение "подписка".

"Има семейство, малко дете има", коментира Кожухаров. "Законът изисква да има опасност да се укрие и да избяга. В случая няма такава", заяви наблюдаващият прокурор.

В отговор на въпрос знае ли прокурорът, че шофьорът работи като диджей в Англия, той посочи: "Може да е работил, но не мисля, че има опасност да се укрие". 

По-късно в предаването водещата Лора Крумова обяви, че има развитие по казуса и че според източници от прокуратурата изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов ще извика в понеделник в София прокурора от Велико Търново Йордан Кожухаров. Очаква се утре Кожухаров да бъде отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

От прокуратурата съобщиха, че под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново се провежда разследване на тежкия пътен инцидент от 11.11.2023 г., при който след сблъсък на два леки автомобила на главния път I-4 София - Варна в района на с. Шереметя, общ. Велико Търново, загина футболният треньор. 

След проведени интензивни следствени действия и преценка на събраните до момента доказателства по случая като обвиняем за извършено престъпление - причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата, е привлечен 24-годишният Начо Панталеев от гр. Лясковец, се посочва в съобщението.

Обвинението на този етап е за изгубен контрол над управлявания автомобил при мокра настилка. След произшествието водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като резултатът е отрицателен. Действията по разследването продължават, се посочва в съобщението на прокуратурата. 

Източник: NOVA/БТА, Биляна Иванова 

Добавете Вашия коментар

TOP