Прокурор от Гоце Делчев, работил по делото Осемте джуджета, отива на съд

10 Март 2024 | 13:11
0 коментара
Криминално
Благоевград
Прокурор от Гоце Делчев, работил по делото Осемте джуджета, отива на съд

Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев, работил по т.нар. дело „Осемте джуджета“, отива на съд. Константин Сулев е прокурорът, който е работил по образуваното в края на миналия май разследване срещу бившия следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото и близкия до него Кристиян Христов.

Според информация, разпространена преди време от прокуратурата, делото стартира след среща на бившия районен прокурор на София Невена Зартова с Иван Гешев в кабинета на бившия главен прокурор. По това време Гешев вече е във война с политиците, ВСС и настоящия временен обвинител номер едно.

 

Твърди се, че делото е активирано от снимка на Борислав Сарафов с Пепи Еврото пред ресторанта, ползван от Петров като офис – „Осемте джуджета“, съобщава БНР.

Сулев ще отговоря за пет извършени от него длъжностни престъпления на 29 май и 1 юни 2023 година. Според наблюдаващия прокурор Йордан Петров, той е действал в услуга на Иван Гешев, осуетявайки изнасяне на информация в медиите срещу бившия главен прокурор. Става дума за ареста на Кристиян Христов, минути преди той да даде пресконференция в БТА, на която по предварителна информация мъжът е щял да изнесе данни, че Гешев често е посещавал ресторант „Осемте двуждега“. Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание по делото.

 

По информация на БНР, обвинителният акт срещу Константин Сулев е бил внесен на 6 март. Ден по-рано наблюдаващият прокурор Петров е поискал от изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов да внесе искане във ВПС за временното отстраняване на магистрата от длъжност.

През 2017 година тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде отстранен от длъжност Константин Сулев – прокурор в Софийската районна прокуратура. Тогава той бе обвинен, че между 14 октомври и 31 декември 2015 г. е успял да излъже електромера в дома си и е употрябвал електроенергия, която не е заплатил.

Техническата експертиза е показала, че е заплащал малко под 20% от реално консумираната енергия. Второто му обвинение е за сводничество, през 2016 година подтиквал млада жена към проституция с трима лица.

Добавете Вашия коментар

TOP