Прокурор Невена Зартова: Ако започна да говоря, двете дисциплинарки ще ми се сторят като "розов облак"

22 Февруари 2024 | 22:11
3 коментара
Политика
София
Прокурор Невена Зартова: Ако започна да говоря, двете дисциплинарки ще ми се сторят като розов облак

Проблемът в съдебната система е обвързаността на административните ръководители на висшестоящите прокуратури с някой от двата кръга или и с двата. Проблемът е, че ако някой, ако аз започна да говоря, това, което искате от мен, тези две дисциплинарки ще ми се сторят като "розов облак". Това каза бившият ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова по време на изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. Невена Зартова беше попитана от народни представители откъде идват проблемите в съдебната система, както и за двата кръга около Мартин Божанов и Петьо Петров.

Тя добави, че колегата ѝ Константин Сулев, който е работил по делото срещу Петьо Петров и го е обявил за издирване, в момента сам е обвиняем, като посочи, че делото е прекратено, след като е отишло в Софийската градска прокуратура.

От изслушването на Зартова стана известно, че в показанията по това дело са се съдържали данни за извършени престъпление от висшестоящи прокурори. Тя определи случая като една от най-големите корупционни схеми в системата.

Прокурор Невена Зартова посочи, че има магистрати, свързани с Петьо Петров. „На мен ми беше предложено да стана част от това семейство, но отказах, поради което не съм наясно с техните връзки, но такова „семейство“ определено съществуваше“, посочи тя.

Зартова каза, че няма какво да крие. „Ще направя всичко възможно да се разплете тази схема. Готова съм да съдействам с всичко, което знам“, добави още прокурорът, като уточни, че ще даде показания като свидетел, ако прокуратурата реши да разследва.

По време на изслушването Невена Зартова заяви, че не познава Мартин Божанов и не е осъществявала „чадър“ над него. Тя обаче посочи, че познава адвокат Велимир Атанасов, с когото са били в приятелски отношения. Също така заяви, че не познава нито Петьо Петров, известен като Еврото, нито Мартин Божанов.БТА/Константин Костов

Добавени коментари

Титан публикува:
24 Февруари 2024 | 12:01
С цялата тази т.н.служебна семейна обвързаност, са много наясно високо стоящи в българската политика лица с криминално самосъзнание. Същите тези лица са факторите, от които зависят на значенията в най високите етажи на всички лдържавни институции. А, когато тези лица заемат постовете, за да изпълнят поръчките, които са поели пред тези представители на политическата власт, започват да се обграждат с близки в родствени и зависими отношения подчинени. А. за всички останали служители спазващи буквата на закона и вземащи решение, които засягат интересите на горните пътя е навън от системата или им се възлагат незначителни задачи. Кариерата им е обречена и ги принуждава сами да напуснат тази мафиотизирана система. Така, че със създаването на подобни системи са наясно всички лица бивши и настоящи служители. Системата може да бъде променена единствено, ако политическите партии нямат нито квоти, нито право да определят и назначават административните ръководители.Но основния проблем е, че ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА власт е функция на политическата, а кадрите се назначават от първата и прикриват основното влияние на втората.Т.е.липсата на интерес да се спазва буквата на закона се осъществява от лица без морал и такива с най различни зависимости, което е невъзможно в управлението, на която и да е частна струкура.
Същият публикува:
24 Февруари 2024 | 11:03
Много смях за нискочелата публика и съжаление за т.н.ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНА система..Тя не е по-различна от дълбока древност,но сега тя е извън контрол.Явно групите,центровете и лобитата са в момент на преразпределяне сфери на влияние.максимата :,,Ти на мене аз на теб" вече е:,,На мен всичко и веднага".Работи народе,че тези ,,двоокати"по...не се наядоха,не се налудуваха и опоскаха народа си.Затов ще папката метални тръби в алчните чутури и куршуми в челото.Дъното отдавна е изкопано.Това е ЕРАТА н БОКО и ,,най интелигентният ха,ха ДелПеевски.
Кочо Хумняра публикува:
24 Февруари 2024 | 09:05
Пропее ли, ще и ядем житото - я падала от високо при излет, я авто- катастрофа, я се подхлъзнала и се удавила..Министри, депутати, висши прокурори и съдии не прощават подобно на Сереуто и МИ-6. Много от корумпираните ни политици са минали на школа на ул.Козяк..Видяхме как се отблагодариха на предателят- безродник Навални за доброто му слугуване..Намериха начин чак в колонията да го пречат за вярна служба. Козяците имат интерес още да затъваме.- хем весело, хем ограбване до последно.

Добавете Вашия коментар

TOP