Прокурор Б. Ковачки откри 2 мобилни телефона в килията на Бахамата, пистолет и патрони намерени в дома му в Дупница

28 Февруари 2023 | 20:56
4 коментара
Криминално
Прокурор Б. Ковачки откри 2 мобилни телефона в килията на Бахамата, пистолет и патрони намерени в дома му в Дупница

Два мобилни телефона, ползвани от задържания под стража дупничанин Васил Петров-Бахамата, са открити в килията му. Внезапната проверка бе извършена днес около 10 часа в следствения арест на ул. „Свобода” в Благоевград.

В проверката е участвал лично шефът на Районна прокуратура Благоевград Борислав Ковачки. Той е открил единият от мобилните телефони в джоба на Бахамата, който току-що бил провел разговор. Разследващи полицаи са намерили втория телефон на Бахамата и още един телефон в друг задържан. В килията на Лидия Петрова, жената на Бахамата, не е открит телефон.

Същевременно е направена паралелна проверка и в къщата им в Дупница на ул. „Малина“, в която техният 21-годишен син Димитър е с мярка „домашен арест“.  Криминалистите са открили пистолет с боеприпаси, за който се установява дали е законно притежаван.

До вчерашната проверка се стигна след интервю на Васил Петров-Бахамата, което той даде по телефон от килията за местен сайт. Интервю даде и синът му Димитър от къщата в Дупница, в което се оплака от полицейска агресия.

След днешните разкрития в следствения арест е разпоредена проверка, която да установи как арестантите са се сдобили с мобилните телефони. Иначе ръководителят на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки извършва ежемесечно регулярни проверки в следствения арест, което е част от задълженията му. От 5 проверки, които са били с цел установяване на мобилни телефони у задържани лица, това е първият случай, при който такива са открити, заяви за „Струма“ прокурор Ковачки.

Припомняме, че цялото семейство на Бахамата бяха обвинени за крупна измама. Според прокуратурата от 01.06.2022 г. до 20.02.2023 г. на територията на гр. София, с. Марикостиново, общ. Петрич, гр. Дупница и гр. Сандански, при условията на продължавано престъпление, тримата са извършили четири отделни деяния с цел да набавят за себе си имотна облага. Сговорили се да въведат в заблуждение различни граждани, че ще извършат за тях определени задачи: ще им продават леки и товарни автомобили, ще им съдействат за изготвяне на проекти за обществени поръчки, ще прехвърлят собственост върху недвижим имот, да бъдат подхвърлени наркотици в автомобил, ще съдействат за събиране на парични задължения. За това обвиняемите предварително получавали различни суми, без да изпълняват поетите ангажименти. Така причинили имотна вреда на жертвите си в размер на 523 800 лв.

Сезирана е КПКОНПИ за извършване на проверка на имущественото състояние на тримата обвинени за неправомерно облагодетелстване.

На 24 февруари Районен съд – Благоевград определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Васил и Лидия Петрови, а на сина им Димитър, който се оплакваше от паник атаки – „домашен арест“. В съдебна зала Бахамата обясни, че изкарвал парите си от покер и продажба на кучета.

Добавени коментари

.. публикува:
04 Март 2023 | 15:21
Ako beshe onia koito go izgoniha ot purvo za krajba na telefon nqmashe da gi razkriqt sega haha
На циганин публикува:
01 Март 2023 | 12:47
Всеки е кадърен
Той и шефа публикува:
01 Март 2023 | 12:46
На ареста е мекере с две коли и къща в Разлог за над 300 000 лева
Факт публикува:
01 Март 2023 | 08:23
Потвърждава се, че ще има уволнен служител от охраната на ареста. Мекере!

Добавете Вашия коментар

TOP