Прокуратурата: Заловеният хероин на Капитан Андреево е на стойност 16 млн. лв. (Видео)

20 Април 2024 | 13:28
0 коментара
Криминално
България
Прокуратурата: Заловеният хероин на Капитан Андреево е на стойност 16 млн. лв. (Видео)

Хеоринът, заловен на ГКПП Капитан Андреево е на стойност 16 млн. лв. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

 

402 кг. хероин бe заловен на "Капитан Андреево". Дрогата била скрита в матраци в камион, влязъл у нас от Турция, посочи още той. 

На ГКПП "Капитан Андреево" пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът - турски гражданин, представя документи за превозваната стока – матраци за легла от Иран през Турция и България за страна от Европейския съюз.

 

По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар.

 

При последвалата физическа проверка във всички 156 спални матраци, между горния дунапрен и металните им пружини, са открити 618 полиетиленови пакети с лентова форма, съдържащи бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин. Общото тегло на задържания наркотик е 402,720 кг.

 

В залата на Агенция „Митници" на ГКПП „Капитан Андреево" се проведе съвместен брифинг във връзка с разкрито голямо количество наркотично вещество – хероин, като част от специализираната операция за засилване контрола на ГКПП, в която участват структури на Министерството на финансите и Министерството на вътрешните работи.

 

В брифинга участваха Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите, Калин Стоянов – министър на вътрешните работи, Иван Стоянов – окръжен прокурор на гр. Хасково, Георги Димов – директор на Агенция „Митници" и Пламен Павлов – заместник-директор на Агенция „Митници" . 

 

">

Добавете Вашия коментар

TOP