Прокуратурата влиза в болницата в Пловдив заради двамата починали

19 Ноември 2020 | 10:52
0 коментара
Общество

Искам прокуратурата да влезе в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Наредил съм вътрешна проверка, докато не мине тя, няма да взема отношение. Така здравният министър проф. Костадин Ангелов коментира кошмарния случай от вчера с починалите двама пациенти на входа на лечебното заведение, болни от коронавируса. Кадрите потресоха държавата - само дни, след като лично премиерът Бойко Борисов бе в града под тепетата и нареди на всички медици стягане. 

"В момента здравеопазването е пренатоварено и това, което се случва, не мога да го оправдая. Това е недопустимо, то е неприемливо за човешките очи. Но когато работите в лечебно заведение, познавате процеса в детайли, истината им и различен поглед. Каквото и да кажем днес, нито ще върнем хората, нито ще променим случилото се", коментира министърът. 

Лекарите и сестрите в клиниката в Пловдив са били достатъчно, работили са с други пациенти, сочели данните на Ангелов. Той предупреди, че ако обществото продължи с неспазването на мерките и толерирането на мнението, че вирусът е една лъжа, че всичко е измислено, ако продължи да нарича лекарите "убийци" и се обяснява как медиците са "бяла мафия", ще загубим тези лекари. 

В болницата в Шумен било страшно. "Това, което се случи в Пловдив, е върхът на айсберга. До това се стигна заради нереформираната здравна система. Само че сега не е време за реформи", напомни Ангелов. 

Добавете Вашия коментар

TOP