Прокуратурата в Благоевград разследва инцидента с яйцата по адрес на Карянчева

22 Декември 2020 | 11:04
0 коментара
Криминално

Прокуратурата се самосезира и започна разследване на инцидента с хвърлянето на яйца по Председателя на НС г-жа Цвета Караянчева, днес на разпит в полицията в Благоевград бе привикан Александър Тодоров, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

За да подкрепят приятеля си и му дадат кураж пред полицията дойдоха Спас Митев и Владимир Христов, те заедно с Калоян Ханджийски преди седмица бяха оправдани на първа инстанция от РС-Благоевград. Те бяха обвинени за хвърляне на яйца по офисите на управляващата коалиция.

„Привлечен съм като свидетел, проблема е че не знаем как ще продължи нататък разследването“, каза пред БГНЕС Александър Тодоров. Той добави, че протестите затихнаха, за да стартира полицейския натиск, след което влезе в Първо РУ-Благоевград.

След 20 минути Тодоров излезе и каза:

„Бях разпитван за хвърлянето на яйца по господин Красимир Велчев и председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева“, каза Тодоров. Припомняме, че на 29 септември при посещението си в Благоевград за среща с актива на ПП ГЕРБ в областта, Караянчева бе замервана с яйца, в нейна посока бе хвърлена и поцинкована кофа. Пръв бе ударен с яйце Красимир Велчев, при което бе увредено сакото му. Още тогава Велчев бе категоричен, че няма да подава жалба.

На разпита днес Тодоров е питан откъде познава двамата, казали са му, че няма жалба от тях, но прокуратурата се е самосезирала.

„Имаме прокуратура, която се самосезира след три месеца за незначителни неща, които не нарушават правата на хората, а много по-важни теми остават неразследвани“, констатира Тодоров.

Той бе категоричен, че ги притискат, за да спрат протестите.

Преди седмица Районен съд оневини приятелите му Калоян Ханджийски, Спас Митев и Владимир Христов, за това, че на протест са хвърляли яйца по офисите на ВМРО, ГЕРБ и НФСБ.

„Днес пуснахме жалба от името на тримата срещу съставителя на ката ни по УБДХ, заради която ни съдеха. Полицейските инспектори, съставили жалбите трябва да бъдат компетентни и да знаят, че хвърлянето на яйца по офисите на партиите не е нарушение на закона“, каза Спас Митев. Според него това е неморално поведение, а съставянето на такива актове водят до загуба на хиляди левове на българските данъкоплатци.

„Тези пари могат да бъдат използвани за намаляване на битовата престъпност“, смята Спас Митев. Той добави, че с жалбата искат директора на Първо РУ да провери компетентността на съставителя на актовете срещу протестиращите вече над три месеца.ТВ Дартс/

Добавете Вашия коментар

TOP