Прокуратурата разпитва кмета на Разлог по инцидента с 14-годишния ученик

04 Декември 2015 | 14:31
2 коментара
Общество
Прокуратурата разпитва кмета на Разлог по инцидента с 14-годишния ученик

Районна прокуратура-Разлог образува досъдебно производство по инцидента в училище „Никола Парапунов”, при който по време на час паднала футболна врата нарани тежко 14-годишен ученик.

Във връзка с инцидента в двора на ОУ „Никола Парапунов“ в град Разлог на 2 декември е образувано досъдебно производство, съобщават от прокуратурата. Към настоящия момент е установено, че около 12.39 ч. на 2 декември в час по физическо възпитание тежко е пострадал непълнолетният А. Н. М., на 14 години, ученик в същото училище. Причинени са наранявания в областта на главата - тежка черепно-мозъчна травма - счупен череп, мозъчен кръвоизлив.

Към момента състоянието на ученика продължава да е тежко, той е в кома и с реална опасност за живота. В хода на досъдебното разследване незабавно след инцидента са извършени първоначален и допълнителен оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели очевидци. Приобщени като веществени доказателства са записи от камери, по отношение на които е назначена техническа експертиза. В качеството на свидетели са разпитани директорът на училището и кметът на община Разлог. Изискани са документи във връзка с изграждането и експлоатацията на спортното игрище.

В хода на досъдебното разследване ще бъдат изяснявани причините за инцидента - дали същите са в резултат на немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност и отговорността за това. /БГНЕС

Добавени коментари

??? публикува:
05 Декември 2015 | 11:30
Герчев пак ще излезе невинен, както винаги.Други ще пострадат, но не и той.Нека му тежи на и без туй гузната съвест.
!!! публикува:
04 Декември 2015 | 18:40
СЛЕД ДЪЖД-КАЧУЛКА!Къде бяхте преди да се случи всичко това???

Добавете Вашия коментар

TOP