Прокуратурата проверява дали Сашко е държан някъде

20 Ноември 2022 | 10:20
0 коментара
Криминално
Прокуратурата проверява  дали Сашко е държан някъде

Все още не е установено как и дали се е движил 12-годишният Александър Цветанов от Перник, който бе в неизвестност 9 дни и бе открит на 7 км. от мястото на изчезването си в района на „Профилакториума“ в града.  Това заяви говорителя на прокуратурата Албена Стоилова.

„Това, че детето се е хранило и пило вода ни дава основание да проверим дали не е държано някъде. Очакваме медиците да кажат дали степента на охлаждане и физическото му състояние, позволяват то да е стояло толкова дълго в гората“, каза Стоилова.

От прокуратурата заявиха , че краят на издирването съвсем не значи край на разследването, което ще установи дали Сашко е бил обект на престъпление. Все още версиите са повече от една. Вчера детето е освидетелствано от Съдебна медицина, иззети са дрехите за експертизи. Ще се търсят следи и по тялото и по дрехите.  Такива за сега в гората не са открити, но днес предстои повторен оглед на мястото.

Александър  не е успял да говори, той ще бъде разпитан на по-късен етап с помощта на специалисти и бащата.

„Проверява се отвличане, но не бих дала приоритет на някоя от тях. Няма сведения от бащата да е искан откуп“, каза Стоилова във връзка с това, че момчето е намерено ден след обявяването на паричната награда от 100 000 лв.

Днес предстоят разпити на доброволците, които са го намерили.  Майката също ще бъде разпитана, но тя все още не е в България. По нейни данни имала нагласата да дойде, тя искала да приключи издирването на детето.

„Ако не се случи, ще потърсим съдействие от властите в Англия“, допълни Стоилова.

Добавете Вашия коментар

TOP