Прокуратурата протестира освобождаването на Реджеп Алиев

03 Февруари 2022 | 17:43
0 коментара
Криминално
Прокуратурата протестира освобождаването на Реджеп Алиев

Окръжна прокуратура-Благоевград протестира определението на съда за освобождаване на Реджеп Алиев, който уби 17-годишната Виктория Огнянова от Гърмен. Според държавното обвинение постановяването на мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо 29-годишния Реджеп от гоцеделчевското село хвостяне, е несправедливо и незаконосъобразно. Настоява се пред САС той да бъде задържан под стража.

Както вече информирахме, Алиев, който прегази с "Форд" Виктория на пътя към Дъбница на 29 ануари, бе освободен от тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград, председателстван от магистрата Диана Узунова.

Съдебният състав прецени, че в конкретния случай опасността от извършване на престъпление е възможно да бъде преодоляна посредством втората по тежест мярка за процесуална принуда, а именно „домашен арест", която по същия начин ограничава свободното му придвижване може да предотврати неговото противоправно поведение.

Срещу Алиев се води разследване по два текста от Наказателния кодекс - за шофиране след употреба на наркотици и причиняване на смърт. Той вече е осъждан за управление на автомобил дрогиран.

В съдебната зала младият мъж заяви, че не е видял момичето на пътя. Пътвул с трима негови приятели. Помислили, че са блъснали животно. реджеп изтъкна, че трябва да напусне килията, тъй като чака бебе.

Както е известно, в злополучната нощ, в ареста попадна и приятелят на момичето. Той пътувал с нея в автомобил. Скарали се, мъжът, чието име криминалистите все още не съобщават, я пребил в колата. Тя избягала, но в този момент я премазал Реджеп. Необяснимо е, но нито прокуратура, нито полиция, разследват насилника, срещу когото бил подаден сигнал от шофьор на снегорин, че бие момичето на пътя. Това станало половин час, преди втория сигнал в полицията за прегазването./е новина/

Добавете Вашия коментар

TOP