Прокуратурата подхвана кандидат-депутата, спипан с дрога зад волана

12 Септември 2022 | 17:45
0 коментара
Криминално
Прокуратурата подхвана кандидат-депутата, спипан с дрога зад волана

Пловдивската районна прокуратура е задействала процедура за проверка на статута на хванатия да шофира под въздействието на дрога Чавдар Бахчевански.

Мъжът, чието име фигурира под номер 20 в листата на партия „Възраждане“ за Пловдив град, беше задържан в събота вечерта след полицейска проверка. Служителите на реда от Шесто РУП спрели колата му за проверка на бул. „Шести септември“. При направения полеви тест с DrugChek уредът отчел положителен резултат за употреба на наркотици.

По време на проверката водачът не е уведомил полицаите, че е кандидат за депутат на предстоящите избори. Той бил задържан в районното управление за 24 часа по закона за МВР, но след като съобщил, че фигурира в изборните листи, е бил освободен. Срещу него е започнало бързо полицейско производство.

Случаят е докладван и на Районна прокуратура в Пловдив. В момента разследващите проверяват статута на Чавдар Бахчевански. Изпратено е запитване до ЦИК дали официално той е в листите на партията.

Ако това се окаже така, материалите по случая ще бъдат изпратени по компетентност на Софийска градска прокуратура, съобщава Марица. Тя пък, ако прецени, може да предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за за сваляне на временния имунитет и даване на разрешение за  привличане към наказателна отговорност на въпросния кандидат за народен представител.

Добавете Вашия коментар

TOP