Прокуратурата обвини и задържа мъж за умишлено убийство на съпругата му в Перник

29 Април 2023 | 19:22
0 коментара
Криминално
Перник
Прокуратурата обвини и задържа мъж за умишлено убийство на съпругата му в Перник

Окръжна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем Д.Д. (на 41 години) по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На този етап от разследването е установено, че днес (29 април) в гр. Перник Д.Д. причинил смъртта на съпругата си А.Д.

Извършени са огледи на местопроизшествие в жилище на ул. „Юрий Гагарин“ в кв. „Изток“ и в контейнер за смет, находящ се в междублоково пространство. Очакват се резултати от аутопсията на тялото. С постановление на прокурор обвиняемият Д.Д. е задържан за срок до 72 часа.

Деянието, в което е обвинен мъжът, е тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода” от десет до двадесет години.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо перничанинът известен, като Митьо Миньорецо.

По информация на NOVA само преди няколко месеца, след скандал с жертвата,

обвиняемият се е прострелял с газов пистолет. Преди години той е претърпял инцидент и заради това са организирани благотворителни акции, като именно събраните средства са били в основата на скандала.

След конфликтна ситуация жертвата е потърсила закрила, като през декември тя и децата им се изнесли от общото жилище.

Преди 2 месеца обаче заживяла отново при него. Децата са останали при родителите на майката. Именно това е и адресът, до който мъжът не е имал право да пристъпва, след като от Районната прокуратура в Перник издават ограничителна заповед.

Източник: Пресцентър на прокуратурата, NOVA 

Добавете Вашия коментар

TOP