Прокоба в село Ощава! Часове след като почина 65-год. жена пожарът в Кресненското дефиле погълна къщата, колата и прасенцето на семейство й

25 Август 2017 | 12:04
0 коментара
Общество

Часове , след като 65 – годишна жена от кресненското село Ощава почина от инфаркт, бушуващия в района пожар срина до основи и къщата на семейството.

По думите на стопанина дядо Йоско, освен дома им, огненото бедствие напълно изпепелило и лекия им автомобил, както и кочинката с прасенцето в нея.

Местните хора в Креснеско са потресени от злощастието застигнало семейството. По думите им, става въпрос за черна прокоба, която тегне над семейството.

„Трагедията е пълна. Хората са изключително добри, работливи и услужливи. Нещастието ги връхлетя от веднъж и с пълна сила. Не стига, че почина жената, ами сега и без дом останаха. Господ да пази всички ни, но ужаса, който преживяхме заради пожара на никой не пожелаваме да го преживее. Страх ни е за къщите и стоката ни, тук на село това е нашия живот и поминък. Изгубим ли животинка, все едно сме изгубили човек. Дълго време ще се съвземаме от пожара, страха, че може отново да почне да гори ни е обсебил напълно”, разказват хората в с. Ощава.

Запознати информираха, че на метри от изгорялата къща се намира и вилата на зам. кмета на Кресна, Валентин Стоичков. Тя обаче по чудо е спасена от огненото бедствие благодарение на денонощната работа на огнеборците.

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP