Проходими при зимни условия са пътищата в област Благоевград

29 Ноември 2016 | 19:26
0 коментара
Общество
Проходими при зимни условия са пътищата в област Благоевград

Проходими при зимни условия са пътищата в област Благоевград, 42 машини периодично почистват републиканската пътна мрежа. Към момента почти на всякъде в региона продължава да вали слаб сняг. Ограничение на движението за тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона с ремаркета и полуремаркета е въведено по път III-197 Гоце Делчев - Доспат, в посока Доспат.

Дежурният служите в Областно пътно управление – Благоевград каза, че от страна на Благоевградска област пътя е почистен, но от страна на Смолянска не е, което е наложило затваряне, за да може да бъде извършено необходимото третиране на пътните настилки. Той допълни, че тежкотоварните автомобили се спират от служителите на полицията в Гоце Делчев.

В Благоевград снежната покривка е около 8 - 9 см, но всички главни пътни артерии са обработени, както и голяма част от второстепенните. На терен от сутринта работят 11 машини, а над 100 души са ангажирани с почистването на тротоарите, мостовете, стълбищата и различни участъци от централната градска част.

При високопланинските села в община Симитли има значителна снежна покривка, но пътищата се обработват и почистват, заяви общинският кмет Апостол Апостолов. По думите му към този момент обстановката в цялата община е нормална и няма възникнали проблеми.

Кметът на Община Банско Георги Икономов също заяви, че са обработени и почистени всички пътища в общината.

Спокойна е обстановката в община Петрич, тъй като там има много слаби по количество валежи от сняг, коментира кметът Димитър Бръчков.

Около 15 сантиметра е снежната покривка в село Пирин, но пътищата са обработени и почистени, подчерта кметът на Община Сандански Кирил Котев. По думите му към момента обстановката в населените места на територията на общината е спокойна и няма възникнали проблеми. Той отбеляза, че в балкана над Сандански е имало снежна покривка около 10 сантиметра, но и там пътят е изчистен и проходим.

Областния управител на Благоевград Бисер Михайлов също заяви, че обстановката по пътищата в региона е нормална, създадена е добра организация за работа от всички институции и няма констатирани проблеми в следствие на първия сняг в област Благоевград за 2016 година. 

Добавете Вашия коментар

TOP