Програмата "Научи се да карaш ски" се проведе и в Банско

16 Март 2024 | 08:50
0 коментара
Спорт
Благоевград
Програмата Научи се да карaш ски се проведе и в Банско

Втората седмица от 15-ото издание на проекта "Научи се да караш ски" в Банско завърши успешно днес. Безплатно от професионалните инструктори на "Юлен" бяха обучени още 98 деца от 1 до 4 клас.

"Научи се да караш ски" е най-социално ориентираната инициатива на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, и Регионалните управления по образование, с подкрепата на телекомуникационната компания А1. И тази година програмата предвижда безплатно обучение по ски и ски бягане за 2028 деца от 1 до 4 клас.

Стартирайки през 2008-а, проектът първоначално беше насочен към ученици от София, Банско, Самоков и Смолян. Общият брой на децата, преминали през обучението през 14-е предходни издания, наброява близо 40 000.

Обучението тази година обхваща ски центровете в Беклемето, Витоша, Банско, Пампорово и Боровец. Стартът беше даден в ски зона Беклемето, където учениците се обучаваха както в алпийски ски, така и в ски бягане. След това "Научи се да караш ски" продължи на Витоша, Банско, Боровец и Пампорово. Финалният лагер на призьорите от всички зони ще се проведе в Банско.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP