Прогноза за времето на 11 май

11 Май 2019 | 08:04
0 коментара
Общество

Днес ще има повече слънчеви часове, ще се затопли. Краткотрайни превалявания ще има в следобедните часове в крайните източни райони и планините.

В началото на следващата седмица вятърът от изток-югоизток ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места в страната ще има валежи, временно интензивни и с гръмотевици.

Вероятност за по-значителни количества има главно в Западна и Централна България. Дневните температури ще се понижат. 

В неделя започва ново заоблачаване, като валежи и гръмотевични бури се очакват предимно в Западна България. Дневните температури в неделния ден ще останат високи около 19-25 градуса.

В понеделник ще продължи да вали предимно в западните райони, където се очакват гръмотевични бури. Температурите в страната ще бъдат между 17 и 23 градуса.

Във вторник се очаква да вали в цялата страна, като и температурите ще се понижат и ще бъдат между 14 и 19 градуса, до около 22 градуса в южните райони.

В сряда валежите ще продължат, повече в Западна и Северна България, а температурите ще останат без промяна.

И в четвъртък се очакват превалявания, но вече по-слаби.

От петък се очаква времето да се стабилизира и да бъде предимно слънчево, а температурите ще достигат летни стойности след 20 май.

 

Добавете Вашия коментар

TOP