Прогноза! Може да има нова ковид вълна още през лятото

19 Юни 2021 | 11:04
0 коментара
Любопитно

Експертите очакват нов пик на коронавируса през есента. Аз не мога да го предвидя, нито да обещая, че няма да има нов пик. Може да има още и през лятото.

Това обяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в ефира на NOVA.

“Нещото, което ми липсва, е оценка на това колко души са се срещали с вируса. За съжаление не е направено нищо такова до този момент”, обясни д-р Кацаров.

„Напълно е възможно индийският щам вече да се разпространява. Той вече е изолиран в голяма част на страните в ЕС. Ние не сме изолиран остров, няма да е изненадващо, ако открием нови проби. Най-ефективният начин да се предпазим е да се ваксинираме. Ако не искаме нищо да се затваря, просто трябва да се ваксинираме. Пробата е взета още от април, а резултатите излизат юни, което говори за късна реакция на здравните власти”, посочи той.

„Не знам защо се коментира толкова много темата с проф. Кантарджиев. Няма нищо по-естествено от това да пенсионираш държавен служител, който е навършил годините за пенсия. Той не е отстранен, а пенсиониран. А за заслугите му – той бе част от Националния оперативен щаб за борба с ковид. Голямата „заслуга“ на този щаб по време на здравната криза бе високата смъртност“, каза още здравният министър.

Добавете Вашия коментар

TOP