Професор обяви за откриването на елексира на вечната младост

13 Ноември 2015 | 05:55
0 коментара
Любопитно
Професор обяви за откриването на елексира на вечната младост

Над създаването на елексир за вечна младост работи група от учени от Новосибирск, Екатеринбург и Якутск. Изследователите смятат, че неговата основа може да се извлече от микроорганизмите, открити във вълнистите мамути в замръзналата земя.

 Доктор Виктор Чернявский съобщи, че в дълбоко замръзналата земя Якутия в останки от мозъка на мамут, учените са открили висока концентрация на жизненоспособни аеробни бактерии. Проучванията показват, че тези микроорганизми значително подобряват качеството на живот на лабораторните мишки и в бъдеще могат да бъдат използвани и върху хора.

„Опитните животни, които получаваха пробиотични добавки, бяха способни да имат потомство в напреднала възраст и да стимулират своята жизненост“, заявява Чернявски. Учените смятат, че при хората, тези микроорганизми могат да повлияят по същия начин.
Той добави, че тези микроорганизми виреят най-добре в студени условия, което им позволява да оцелеят в суровите климатични условия, като тези в Арктика.

Оптималната температура за тези аеробни бактерии е 4 градуса по Целзий. Възрастта на откритите микроорганизми е между 20 и 40 хиляди години. Учените отбелязват стабилността на генетичните белези след съживяването на древните организми, пише Mixnews.
Те се ангажират в създаването на "елексир на младостта" на базата на тези микроорганизми, намиращи се замръзналата земя. Според Виктор Чернявский руските учени са на прага на важно откритие.

Когато тези факти станали известни на учените, те също са опитали от елексира, казвайки: "ние, разбира се, също опитахме, как бихме могли да не го направим? Направихме вкусен ферментирал млечен продукт".
Направен на базата на традиционна якутска рецепта "еликсирът" вече е на пазара в Русия, след като придоби необходимите сертификати и скоро може да стигне и до международните пазари.

Професор Надежда Тарабукя от Земеделския изследователски институт заяви: "Нашият продукт, базиран на бактерията Бациликус F е много ефективен. Той повишава имунитета, устойчивостта на болести, елиминира чревната дисбактериоза и коригира чревната микрофлора", предава Ruptly, цитиран от economic.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP