Проф. Михаил Константинов: В момента виждаме поредната политическа шизофрения

16 Декември 2015 | 00:04
0 коментара
Политика
Проф. Михаил Константинов: В момента виждаме поредната политическа шизофрения

В момента виждаме поредната политическа шизофрения, която завладява партиите у нас. Реакцията на ДСБ е спонтанна и истерична. И ако досега политическата шизофрения бе патент на БСП, сега виждаме, че това се пренася и в дясното пространство. Това обяви проф. Михаил Константинов пред БНТ.

„Трябва да кажем ясно, че Реформаторският блок участва на изборите, а не съставящите го партии по отделно. ДСБ не са се явявали на избори, нали така. От всичко това, което се случва, хората са объркани и не знаят какво става”, каза професорът.

Относно дебата за реформа на съдебната система Михаил Константинов е на мнение, че не написаните закони ще направят промяната, а човек, който може и иска да направи реформите.

„Нещата са прости. Ударете парите и имотите на корумпираните магистрати. Това каза преди години известен прокурор. Да ударим имотите на „каките”. Ако нямат пари, значи са честни. В същото време постоянно виждаме процеси, които завършват фарсово. Преди време един друг прокурор каза: „Обвиняемият бе оправдан, но много обедня”. После се оказа, че дори и не е обеднял много. Ако магистратите са корумпирани, няма значение колко промени ще направим на конституцията. Ако хората, от които очакваме да бъдат честни, не са, какво значение има всичко останало”, каза още математикът./БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP