Проф. Михаил Константинов: Служебният кабинет трябва да бъде съвместно определен и да се покаже приемственост между двамата президенти

17 Ноември 2016 | 06:11
0 коментара
Политика
Проф. Михаил Константинов: Служебният кабинет трябва да бъде съвместно определен и да се покаже приемственост между двамата президенти

 Служебният кабинет трябва да бъде съвместно определен и да се покаже приемственост между двамата президенти. Това каза „Фокус“ изборният експерт и анализатор проф. Михаил Константинов.

„За мен лошият вариант е да бъде избран сега служебен кабинет, който да работи около два месеца до сакралната дата 22 януари, когато Румен Радев и неговият вицепрезидент Илияна Йотова се закълнат, и след това новият президент да назначи изцяло нов служебен кабинет. И на най-големите специалисти им трябва време, докато започнат да работят с пълен ход. На един нов министър му трябват две седмици да се запознае с работата. Аз ще приветствам едно съвместно определяне на първия служебен кабинет. Най-малкото Росен Плевнелиев трябва да чуе мнението на т.нар. опозиционни сили и това на всички политически сили в парламента, за да бъде успешно това служебно правителство“, каза още проф. Константинов.

Той коментира още, че е по-добре сега бюджетът за 2017 година да бъде приет и по-късно да има съответни промени, отколкото да се разчита на стария. В целия свят и в България се надига мощен антисистемен вот. Настъпил е разлом между политическия елит и народите, коментира още проф. Константинов. 

Добавете Вашия коментар

TOP