Проф. Лазар Копринаров: Европейският съюз не може да допусне, възпроизвеждането на нови гърци на територията на Европа

10 Юли 2015 | 12:11
0 коментара
Политика
Проф. Лазар Копринаров: Европейският съюз не може да допусне, възпроизвеждането на нови гърци на територията на Европа

Европейският съюз не може да допусне, възпроизвеждането на нови гърци на територията на Европа. Това каза за „Фокус“ проф. д-р Лазар Копринаров, политолог и преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ по повод влошената икономическа обстановка в Гърция.

По думите му, ако трябва да се направи обобщение на резултатите от референдума и преговорите от последните дни, то може да се каже, че Гърция категорично заявява на Европа „Не“ на направените от кредиторите предложения, а сега топката е в полето на гръцкото правителство, което трябва да направи нови предложение.

„ Ако правителството на премиерът Ципрас, продължава да иска трудно изпълними, за да не кажа невъзможни за изпълнения неща, то ми се струва, че вместо да се върви към разрешаване на кризата, то ще се върви към нейното задълбочавано. Искрено се надявам, че след този вътрешно - политически успех, г-н Ципрас ще направи някакъв завой и мисля, че оставката на финансовият министър Варуфакис е един положителен знак в тази посока“, коментира проф. Копринаров.

Той допълни, че не трябва да се забравя, че в продължение на много години Гърция се е разполагала с повече отколкото има и сега й се налага, макар с пот и сълзи, да започне да се разполага само с това, което има и ако нашата съседка не си даде сметка за това, то в тази ситуация ще бъде неизбежно излизането на страната от еврозоната.

Добавете Вашия коментар

TOP