Проф. Габровски с първи думи: Не всички чудеса стават покрай Коледа

14 Декември 2022 | 14:35
2 коментара
Политика
Проф. Габровски с първи думи: Не всички чудеса стават покрай Коледа

Проф. Габровски коментира решението на НС да отхвърли проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

"На ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото. Злото победи и хората спечелиха. За съжаление днес се случи точно това", каза проф. Габровски.

"Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше една гражданска инициатива, смелост, която всички ние проявихме. Всички ние като хора и професионалисти заложихме имената си в съставяне на един кабинет, който даваше надежда може би да тръгнем по друг път. Уви, партийните интереси са твърде силни, партийните страсти - твърде горещи и затова имаме този резултат", каза той.

Депутатите решиха за кабинета "Габровски"


Заяви, че въпреки всичко е удовлетворен от това, което се случи. Не съжалява и благодари за доверието.

"Продължаваме напред и да се надяваме, че България ще има късмет и тази политическа криза ще бъде преодоляна", каза още Габровски.
По отношение на третия мандат заяви, че всеки от екипа му е дал всичко от себе си за първия мандат и той е трябвало да бъде реализиран, информира БНТ.

"Всякакви комбинации, задкулисни договорки и опити за манипулации, е нещо, с което не бихме искали нашите имена да бъдат асоциирани", каза проф. Габровски.
Не всички чудеса явно стават покрай Коледа, заключи професорът.

Добавени коментари

Декември публикува:
14 Декември 2022 | 18:18
Човек иска да стане депутат, депутатът - може би министър, но партията да е единствена и първа ... Служебният кабинет няма много права. Увеличава се "ножицата" между бедни и богати.... Ситият на гладния не вярва!
Вуте публикува:
14 Декември 2022 | 16:11
Габровски заложи на куц кон. Съвсем съзнателно! Ако беше го повозил Боко на джипката, сега поне щеше да е депутат. Като Ангелов, Балтов...

Добавете Вашия коментар

TOP