Проф. Анастас Герджиков: Мога да бъда обединител на партиите и на народа

02 Октомври 2021 | 06:53
1 коментара
Политика

Приех Инициативен комитет да издигне моята кандидатура. Смятам, че мога да бъда полезен, имам качествата да олицетворявам единството на нацията. Това заяви ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков в първи коментар относно кандидатурата му за президент.

Разбрах, че партия ГЕРБ е готова да подкрепи моята кандидатура, ще разговарям с всички партии, най-вече с десните и десноцентристки партии, подчерта проф. Герджиков и добави, че няма да откаже подкрепа.

Той изтъкна опита, който има като ректор на най-големия и сложен университет у нас, му дава увереност, че може да помогне за обединението на всички партии и всички българи.

След два дни ще обявим Инициативния комитет. Тогава ще отговоря на всички въпроси, съобщи още той относно кандидатурата си за президент, но не съобщи кой ще бъде кандидат за вицепрезидент.

Анастас Герджиков е приел да бъде кандидат за президент

Относно случая с Петър Илиев, проф. Герджиков каза, че той не е приключил. комисията в Софийския университет продължава проверката.

На въпрос защо СУ толкова дълго време си е затварял очите по случая, ректорът заяви: Не само Юридическият факултет, но и аз не само не знаехме за него, не знаехме, че съществува Петър Илиев. /БГНЕС

Добавени коментари

гласоподавател публикува:
02 Октомври 2021 | 09:09
Много модерна стана думата ОБЕДИНИТЕЛ.

Добавете Вашия коментар

TOP