Проект "Петрички следи"

19 Октомври 2018 | 10:36
0 коментара
Общество

Община Петрич спечели проект "Общинско социално предприятие "Петрички следи" - социално включване с възраждане на традиции". 
 
По него ще бъде изградено социално предприятие, което ще осигури заетост на лица в неравностойно положение. Предприятието ще насърчава социално включване и интегриране в обществото на уязвими групи чрез производство на сувенирни изделия - текстилни и керамични продукти, които се основават на местните традиции и занаяти и интерпретират местни забележителности. 
 
Проектът е на стойност от близо 300 хил. лева и се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз. Социалното предприятие ще осигури заетост на 21 лица в неравностойно положение, предимно от три целеви подгрупи - безработни лица над 54 годишна възраст; безработни младежи до 29 годишна възраст вкл.; продължително безработни лица (безработни в период, по-дълъг от 12 месеца). 
 
Наетите по проекта хора ще бъдат обучени от наставници да изпълняват дейности, свързани с производството на промоционални материали като текстилни и керамични сувенирни изделия. Те ще извършват дейност за период от 12 месеца.
 
В проекта е предвидено закупуване на необходимото машинно оборудване, материали и консумативи. До момента е направен цялостен ремонт на общинските помещения, предвидени за откриване на социалното предприятие. Те са изцяло обновени и съобразени с нужните условия за работа на хора в неравностойно положение. 
 
Като бенефициент по проекта Община Петрич обявява прием на кандидати за длъжностите: Шивачи- 6 бр.; Крояч – 1 бр.; Работници в работилница за изработване на керамични изделия – 4 бр.; Моделиер керамични изделия – 1 бр.; Технолог облекло - 1 бр.; Моделиер конструктор облекла – 1бр.; Художник декоратор – 1бр.; Художник приложник – 1 бр. Търговец – 2 бр. Техник механик – 1 бр. Домакин/снабдител – 1бр. Хигиенист - 1 бр. Необходимите за участието в конкурса документи и информация може да се получи в Община Петрич.

Добавете Вашия коментар

TOP