Продължават Културните вечери „Традиции изкуство“ в Банско

30 Август 2019 | 13:40
4 коментара
Култура

Продължават Културни вечери „Традиции изкуство“ в Банско. 

Днес програмата за демонстрация на бански занаяти продължава с дърворезба. В Посетителски информационен център от днес до 3 септември жителите и гостите на курортния град ще имат възможността да разгледат изложба живопис от Асен Киров, както и изложба на плетива на кука игла от Дани и Маги Рускови под заглавието „Шарения-Веселия“.

Утре демонстрациите на бански занаяти продължават с демонстрация на българска бродерия. Всеки ден, до 24-и септември, лятото ще бъде изпълнено с информационни разходки до историческите места край Банско, в музеите, толкова богати и интересни.

Всеки петък, събота и неделя, показно ще се демонстрира и как се прави така нареченото бушле, как се плетат топли шушони за студените планински дни, как се пресуква и тъче, как се преде и везе.

Добавени коментари

Грешиш!!! публикува:
30 Август 2019 | 17:58
Всичко описано като качества на банскалията ще приема с изключение на едно:"Мотивират ви с малко кинти." НЕ!Не е вярно!Икономов не дава и стотинки! Кинтите са си за него!Той раздава мижави служби и държи в респект именно тези служители и техните семейства.Така,че кинти няма! Има страх да не си загубят именно мижавите службички!
ЕДДИН публикува:
30 Август 2019 | 14:49
НЕ СТАВАЙТЕ НАИВНИ ДРАГИ БАНСКАЛЕРИ, ТОЛКОВА СТЕ СТРАХЛИВИ, НЕУВЕРЕНИ И ЖАЛКИ, ОСВЕН ТОВА СТЕ И СКЛОННИ ДА ВИ МОТИВИРАТ С МАЛКО КИННТИ, ЧЕ НЕМОЖЕТЕ ДА ГО ПОКЛАТИТЕ КМЕТА. Т.Е. ТОЙ ЩЕ КМЕТУВА ДОКАТО НЕ МУ ПИСНЕ - ФАКТ
Бански занаяти публикува:
30 Август 2019 | 14:01
Ако ви интересува вътрешна архитектура и обзавеждане - доверете се на кмета Г.Икономов - ще ви бъде полезен.Ще ви разведе по неговата къща застлана с черги на "бабки",златни бидета и кварцови полилеи.Ще останете впечатлени.
Лъжи,лъжи,лъжи.... публикува:
30 Август 2019 | 13:54
...

Добавете Вашия коментар

TOP