Продължава издирването на избягалият вълк от зоопарка в Благоевград

20 Септември 2015 | 19:51
0 коментара
Общество
Продължава издирването на избягалият вълк от зоопарка в Благоевград

Продължава издирването на 10-месечната вълчица, избягала от клетката си в благоевградския Зоопарк.

Малко преди 12 часа днес посетителите на зоопарка видели вълк да пие вода от чешмичката в зоопарка и подали сигнал на тел. 112. От клетката си е избягал женски екземпляр, който е на около 10-месечна възраст.

Според служителя на зоопарка, отговарящ за клетката, вълчицата е прескочила 3.5-метровата ограда. На няколко пъти тя е виждана от директора на зоопарка д-р Крум Попниколов, но не могъл да я хване на мушка и простреля с упойващи стрели.

От зоопарка са категорични, че вълчицата, чийто родители са в клетката, не е напускала района на парка. Продължава издирването на 10-месечната вълчица. Продължава издирването на 10-месечната вълчица. 

В него посетители не се допускат, връщат се от охраната, според която няма избягал вълк, а били видели видели куче, но въпреки това ги пускат да разгледат клетките с животни. Кафето на входа на зоопарка работи, сред клиентите има и деца.

Две патрулки има пред входа. Към 17.40 часа единия от двамата й служители си тръгна, остана само този, който излезе от зоопарка с прибраната в калъфа пушка с упойващи стрели. Избягалата вълчица се издирва от Аварийно-спасителния отряд към ОУ ПБЗН и двама служители на Центъра за кастрация на бездомни кучета.

Директорът на зоопарка д-р Попниколов продължава да търси малкия вълк, който се е родил тук. Мистерия обаче си остава как е прескочил високата три и половина метра ограда на клетката. Според издирващите вълка-беглец, той се крие някъде из парка, покрай оградата на който има храсти и дървета. Самата ограда на зоопарка е висока едва 2 метра. 

Най-вероятно издирването на избягалата вълчица, която всички твърдят, че не е опасна, ще продължи и утре. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP