Продукт от кухнята върши чудеса и като козметика

20 Декември 2016 | 06:36
0 коментара
Любопитно
Продукт от кухнята върши чудеса и като козметика
Горчицата обикновено слагаме в хот-дога и хамбургера. Но знаете ли, че тя може да се използва за най-различни много полезни цели, които нямат нищо общо с храната?

Горчицата се прави от синапено семе и може да бъде люта или сладка, в зависимост от това, как се приготвя. Днес хората по цял свят я използват предимно като подправка. Но горчица всъщност има много повече приложения, отколкото подозираме. Прочетете, за да научите някои много интересни алтернативи на използването на тази ароматна жълта паста ....

И това е интересно - ​Горчица за мигрена - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

1. Облекчава гърдите
Подправките в горчицата я правят идеално средство за освобождаване от секретите, които могат да се натрупат в гърдите, когато сте болни. Просто намажете малко горчица върху гърдите си и се насладете на топлината.

2. Отпуска мускулите 
Болят ви мускулите след фитнес? Намажете проблемните зони с горчица и това ще облекчи болката.

3. Балсам за косата
Ако косата ви е суха и с чупливи краища, можете да използвате горчицата като естествен овлажнител. След измиване на косата нанесете малко горчица и оставете поне за няколко часа (може и за през нощта с шапка на главата). На сутринта просто отмийте хубаво горчицата и ще забележите, че косата ви ще изглежда много по-красива и по-здрава.

4. Маска за лице
Сладката горчица е перфектна като крем за кожата - помага да се отървете от фините бръчки. Оставете маската с горчица върху лицето си в продължение на пет минути, като се уверите, че зоната около очите не е намазана.

5. Успокоява местата по кожата, засегнати от изгаряния
Ако се изгорите, нанесете малко горчица. Това наистина облекчава изгарянето, дори ако смятате, че подправката ще направи по-лошо.

6. Премахва болки в гърлото
Гърлото ви боли и нищо не помага? Тогава защо не се опитате горчица? Смесете една супена лъжица горчица с малко лимонов сок, една супена лъжица мед и една чаена лъжичка сол. Сложете сместа в тигана, добавете малко вода и оставете да заври. Сега оставете да се охлади. Гаргара с този разтвор може да помогне да излекувате болки в гърлото.

7. Неутрализира силни миризми
Това е нелогично, но вярно. Горчицата може да помогне да се отървете от неприятните миризми от контейнери, бутилки и т.н. Казано по-просто, сложете синапено семе в съда и добавете малко вода. Сега изплакнете няколко пъти и измийте с течаща вода. Миризмата ще изчезне.

8. Вана за крака
Добавете горчицата в леген с топла вода и се насладете на релаксираща вана за крака. Болката, дължаща се на ходене или неудобни обувки, ще изчезне. Или може би чувствате болка по цялото тяло? Просто добавете 2/3 чаша горчица в пълна вана и се потопете вътре. Трябва да поседите в горчичената вода в продължение на 15 минути и ще усетите как болката и умората си отиват.

Следващия път, когато сте в магазин за хранителни стоки, не забравяйте да вземете горчица. Както можете да видите - тя не е само за хот-дог! Защо да похарчите цяло състояние за лекарства, когато средството е във вашия хладилник.

Източник: zajenata.bg

Добавете Вашия коментар

TOP