Продават детския санаториум в Сандански

04 Май 2023 | 08:14
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Продават детския санаториум в Сандански

Министерският съвет взе решение за продажба на обособена част от лечебно заведение. Недвижимият имот преди години бе един от най-посещаваните детски санаториуми в Сандански. Комплексът е част от актива на "Специализирани болници за рехабилитация-национален комплекс". Намира се в местността "Смилово" над Сандански.

Бившият санаториум е търговско дружество със 100 на сто държавно участие в капитала, като правата на държавата в него се упражняват от министъра на здравеопазването. Имотът не се ползва за дейността на дружеството и е с отпаднала необходимост за лечебното заведение. Същият е неоперативен актив за дружеството повече от 15 години, тъй като не е възникнала обективна причина от използването му за основната дейност на лечебното заведение. Предвид генерираните разходи за опазване и поддръжка, ръководството на лечебното заведение е заявило желание за разпореждане със сградата чрез продажба.

Останалата част от паричния ресурс, получен от продажбата на имота, ще остане в лечебното заведение и ще се използва за инвестиции пряко свързани с предмета му на дейност и/или за удовлетворяване интересите на кредиторите. Сградата е на четири етажа на площ от близо 1300 квадратни метра.

Добавете Вашия коментар

TOP