Прочута лечителка: 3 български билки са щит срещу всички болести!

09 Ноември 2023 | 12:05
0 коментара
Любопитно
България
Прочута лечителка: 3 български билки са щит срещу всички болести!

Лечителката Цонка Даскалова е завършила фармация през далечната 1966 г. в София. Работила е в Онкологичното отделение на Окръжна болница, Централно аптечно управление и други. Като магистър-фармацевт познава свойствата на всички лекарства.

Уменията си в изготвянето на билкови илачи придобива от прочутия проф. Шейтанов. През дългия си стаж е помогнала на стотици хора със силата на природата. Има официално разрешително от Министерството на здравеопазването да практикува билколечение от повече от 30 години.

 

„Най-бързо действие на билките се наблюдава при язвите, камъните в бъбреците и жлъчката, високото кръвно налягане, сърдечните оплаквания. Имам успехи и в лечението на диабета. Помогнала съм също на доста хора, болни от рак. При тях се изисква голяма упоритост и комплексна терапия. С гордост мога да се похваля, че с Божия помощ и с моите билки в България са се родили и над 300 бебета. Лекувала съм хора и с рак на белия дроб, и с гинекологични заболявания, сърдечни болести, диабет, кожни болести и много други”, разказва Цонка. Самата тя е преборила тежка диагноза само с помощта на лековити треви.

„Успях да възстановя нормалното функциониране на левия си бъбрек, което изуми лекуващите ме лекари. Преди това ме бяха оперирали, имах диагноза нефролитиаза и хидронефроза. След операцията бъбрекът престана да работи. Преди решението да го отстранят ми дадоха шест месеца срок за възстановяване. Лошото в случая беше, че вследствие на детския паралич, който съм прекарала като малка, десният ми бъбрек беше по-малък, недоразвит и не функционираше пълноценно. Тогава изпробвах върху себе си три различни билкови комбинации и след шест месеца трима професори се учудиха на абсолютното възстановяване на левия ми бъбрек”, споделя лечителката. Тя разкрива, че у нас виреят 3 изключително силни билки, които препоръчва на всекиго.

 

„Силна билка е жълтият кантарион, билето на Йоан Кръстител. Той помага за абсолютно всички заболявания. Боровинките у нас също са сред най-мощните лекарствени растения. И на други места има боровинки, но силата им не е същата. Една от любимите ми билки е и еньовчето. То грее като царица сред цветята. Жълтото е много добро лекарство срещу ракови заболявания, бялото – при страдания на нервната система. За засилване на имунната система и сърцето препоръчвам салата или отвара от глухарче и от коприва. Пие се и сироп от боровинки”, обяснява лечителката.

Цонка Даскалова съветва и много да внимаваме с храната, която консумираме. Тя препоръчва да я пречистваме у дома от пестицидите и отровите в нея. „Киснете плодовете и зеленчуците в топла вода с по 1 с. л. морска сол и 1 с. л. сода. Само бананът – в студена. Месото и рибата да се киснат само с морска сол за час”, съветва тя.

Добавете Вашия коментар

TOP