ПРОБЛЕМИ СЛЕД ПРОБЛЕМА: Жителите на изгорелия блок в Благоевград не живеят там, наводнен е, но имат високи сметки за ток

04 Февруари 2022 | 11:06
0 коментара
Общество
ПРОБЛЕМИ СЛЕД ПРОБЛЕМА: Жителите на изгорелия блок в Благоевград не живеят там, наводнен е, но имат високи сметки за ток

Нови проблеми за собствениците на апартаменти в изгорелия блок в благоевградския квартал „Струмско“. След големия пожар, който наложи евакуацията на десетки негови обитатели през декември, той се оказва наводнен. Причината- водосточната тръба е била унищожена от пламъците.

Водата вече е стигнала до петия етаж на жилищната сграда. Електрозахранването там също е спряно. Това е попречило на фирмата, която е поела ангажимент да възстанови тръбите, да извърши дейността си.

„Докато ЧЕЗ не ни възстанови електрозахранването, водата ще продължи да си тече по стените. То трябваше да бъде възстановено до 31 януари, след което са дали изпълнението на подизпълнител, който ще започне рециклирането на електромерите на 7 февруари“, коментира собственик на апартамент в горялата сграда пред Нова тв.

Въпреки липсата на електричество, собствениците продължават да получават сметки за ток. Те са подали молба в електроразпределителното дружество, които са поели ангажимент да извършат проверка. Сметките са равни на миналогодишните от същия период. Един от тях има фактура от 170 лева за електричество.

Добавете Вашия коментар

TOP