Призоваха прокурорите, гуляли на коледно парти в Банско с Нотариуса, да се явят сами

29 Февруари 2024 | 10:11
1 коментара
Общество
Благоевград
Призоваха прокурорите, гуляли на коледно парти в Банско с Нотариуса, да се явят сами

Заместници на бившия районен прокурор на София Невена Зартова са виждали от кабинета ѝ да излизат, както убитият Мартин Божанов-Нотариуса и адвокатът му Велимир Атанасов. Това заявиха самите те пред Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, предаде NOVA.

Съдебните кадровици призоваха всички прокурори, които са били на коледно парти в Банско с Нотариуса, да се явят сами пред ВСС.

 

Един от бившите вече заместници на районния прокурор на София е разпитвала Нотариуса като свидетел по досъдебно производство за лъжесвидетелстване през 2022 година. „Призовала съм го по телефона. Преди това бях призовала адвокат Велимир Атанасов. Той ми даде телефона на Мартин Божанов”, посочи Мима Куцкова. Едва след разпита разбрала кой е той. „Една колежка ме беше видяла да го изпращам и ме попита дали знам кой е той”, допълни тя.

Пред кадровиците прокурор Куцкова заяви, че е виждала Нотариуса в кабинета на Зартова в сградата на Прокуратурата на бул. „Генерал Скобелев”. „Тъй като в началото на 2022 г. видях Божанов и го знам как изглежда, съм го виждала два пъти на 8-ия етаж. Единият път, влизайки в кабинета на Зартова, вторият път – излизайки”, каза тя.

 

Друг от заместниците на Зартова пък не бил чувал нищо за Нотариуса. „Чух за този човек в момента, в който започнаха да се появяват статии, които го свързват с бившия главен прокурор Иван Гешев. Никога не съм го виждал, никога не съм го разпитвал, никога не е протичал като име по делата ми”, увери Борислав Георгиев.

Гост на Зартова обаче бил адвокатът му Велимир Атанасов, разказаха прокурорите. „Виждал съм го няколко пъти в кабинета на районния прокурор на София. Може би 2-3 пъти. Преди година последно видях да влиза или излиза от кабинета на Зартова”, каза Иван Стефанов.

 

На финала на изслушването Прокурорската колегия призова прокурорите, които са били на коледен банкет на Софийската районна прокуратурата с Нотариуса, сами да се явят на изслушване във ВСС. Вчера Зартова не беше открита за коментар.

Добавени коментари

Golyu публикува:
29 Февруари 2024 | 11:29
Уважаеми българи, вижда те ли какви хора ни управляват?! Оназо стара мантра, че в България мафията си има държава е истина! Щом става дума за пари, майцепродавци мноого!

Добавете Вашия коментар

TOP