Признание: Преподавател от Гоце Делчев грабна приза Учител на годината за 2023 година

20 Декември 2023 | 12:59
0 коментара
Култура
Благоевград
Признание: Преподавател от Гоце Делчев грабна приза Учител на годината за 2023 година
Eжегодните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България бяха връчени на тържествена церемония, която се проведе в Правец, съобщават от пресцентъра на Асоциацията. 

Призът “Учител на годината" за 2023 г. получи Димитрия Хаджиева - преподавател по английски език в Неврокопската професионална гимназия “Димитър Талев", Гоце Делчев. Второто място си поделиха Даниела Пенчева - учител в ПГАВТ “А.С.Попов", София, и Десислава Петкова - 128. СУ “Алберт Айнщайн", София. Третото място също бе оспорвано. С равен брой точки бяха отличени Живка Чакалова от ПГТ “Александър Паскалев", Хасково, и Силва Дочева - учител в НБУ “Михаил Лъкатни", Бургас.

Миналата година бях на второ място, но тази година успях да се изкача до първото в конкурса за учител на годината.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Димитрия Хаджиева.

Оценката е комплексна. На първо място беше важно да имаме призови места на състезанията на Кеймбридж - международни състезания по английски език. Десетокласникът Тони Гърков за втора поредна година е на първо място.

Учениците показват силен интерес към английския език. Куца ни функционалната грамотност - четене с разбиране.

Учебните програми трябва да се променят цялостно, а не частично, по начин да засилят интереса на самия ученик и да може да приложи теорията, която досега е изучавал на практика.

Добавете Вашия коментар

TOP