Признание: Солистка на „Неврокопския ансамбъл" спечели първа награда на „Пирин фолк“

30 Август 2022 | 14:26
2 коментара
Култура
Признание:  Солистка на  Неврокопския ансамбъл спечели първа награда на  Пирин фолк

Дългогодишната солистка на „Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци“ Ирина Паскалева спечели първа награда във втората фестивална вечер на 30-то юбилейно издание на Международния конкурс в Сандански.

Изпълнението на красивия пирински глас Ирина Паскалева на песента „Заплакала е Мариово“ й донесе голямата награда на фестивалното жури в конкурса за изпълнителско изкуство. Наградата връчи композиторът и аранжор Димитър Динев.

Авторската песен „Заплакала е Мариово“ е по аранжимент на Здравко Георгиев и Стоян Джамбазов – Джемби/, а музиката и текста – народни.

Певицата Ирина Паскалева печели златни отличия на международните си участия в Италия, Франция, Гърция, Египет, Полша, Испания, Турция, където с изпълненията си популяризира българския фолклор.

15 участници се бориха за престижните награди в 30-то юбилейно издание на Международния конкурс в Сандански. Творци, изпълнители и любители на хубавата македонска песен от цялата страна и чужбина отново се събраха на едно място, за да бъдат част от магията на традициите.

„Честита първа награда на нашето момиче! Гордост за ансамбъла и за целия Гоце Делчев!“ казват от „Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци“  в Гоце Делчев.

Добавени коментари

Ирина Паскалева публикува:
01 Септември 2022 | 12:38
Винаги съм се гордяла с това!
Г публикува:
30 Август 2022 | 16:33
Старчево също се гордее с Ирина! Корена и,е от наше село!

Добавете Вашия коментар

TOP