Привикаха в полицията конкуренти на търговци на зеленчуци след огнена вендета в кв. “Струмско”

22 Март 2021 | 07:58
0 коментара
Общество

Колата на търговци на зеленчуци бе опожарена миналата нощ в благоевградския кв. „Струмско“. Миниванът на Иванка и Емил Христови, който бил паркиран пред блока, в който двамата живеят на квартира, избухнал в пламъци около 3 ч. Огънят е загасен от дежурен екип на пожарната, няма други засегнати автомобили.

Колата на семейството, която е ползвана за превоз на зеленчуците, е напълно унищожена. Според тях пожарът е умишлен, а съмненията им са, че е дело на конкуренти. Това не бил първият злонамерен акт, преди време има погроми и върху старата им кола – няколко пъти били чупени огледалата, а ключалките намазани с лепило. По случая е започнало разследване, като само няколко часа след инцидента в полицията са били привикани за разпит други продавачи на зеленчуци от кв. „Струмско“ и са им взети натривки.

„Тук всеки мрази всеки. Седим в дъжд, сняг и пек, за да изкараме някой лев за прехраната. Така е и тая жена, която се чуди как да свърже двата края, за да нахрани децата си. Българите сме алчни и завистливи, затова сме били 5 века под робство”, коментира случката един от уличните търговци, който продава мед пред магазин „Стоми“, където застава и Иванка Христова. Напрежение между търговците на зеленчуци тлее от доста време. През месец май 2020 г. в редакцията на в. „Струма“ постъпи сигнал от други продавачи в квартала срещу Иванка Христова за това, че тя не била производител, а прекупвач, но нямала касов апарат и не плащала наем както тях. Те твърдяха, че са пускали жалби за нерегламентирана търговия срещу нея до различни институции, но резултатът бил нулев.

Пред репортер на „Струма“ тогава Иванка Христова каза, че отглежда зеленчуци в с. Зелен дол, Селище, Логодаж, които продава пред магазин „Стоми” и на пазара в Благоевград. „Не дават помещения под наем и затова стоя до магазина. На горния пазар си вземам маса и плащам по 4,20 лв. в сряда и в събота. При мен пазаруват всички, даже и кметът Румен Томов. От това си изкарвам прехраната за петчленното семейство – мъж, две деца и свекърва. Не знам на кого преча, но явно преча, защото получавах и заплахи”, заяви миналата година Иванка Христова и призна, че няма касов апарат. Месец след репортажа на „Струма“ търговката обаче е сключила договор с общината да плаща наем за 2 кв.м тротоарно право в кв. „Струмско”.

По случая от миналата нощ с опожарения автомобил е образувано досъдебно производство.в.Струма/Бетина Апостолова

Добавете Вашия коментар

TOP