Пристигнаха бюлетините за парламентарния и за частичния местен вот в Благоевград

02 Юли 2021 | 14:27
0 коментара
Политика

В Благоевград пристигнаха бюлетините за предстоящия парламентарен вот на 11 юли и за частичните местни избори тази неделя /4 юли/.

318 хиляди бюлетини за парламентарните избори бяха транспортирани днес до митница “Югозападна” в Благоевград, където ще бъдат съхранявани, каза за БТА заместник-председателят на Районната избирателна комисия Йордан Симонски. Предстои да бъдат разпределени през следващата седмица по общините в областта.

Общо 560 са секционните комисии на територията на Благоевградски многомандатен избирателен район. От тях осемнадесет са подвижни. Близо 307 хиляди избиратели ще гласуват в 446 секции машинно. Своя вот с хартиена бюлетина на 11 юли могат да упражнят близо 10 хиляди гласоподаватели в 114 секции.

В община Благоевград вече веднъж избирателите гласуваха машинно по време на частичните избори за кмет на 27 юни. Процесът тогава е минал безпроблемно, хората в секционните избирателни комисии са се справили, а “машината е помощник в изборния процес и една гаранция за вота на гражданите”, коментира Йордан Симонски, който е заместник-председател и на Общинската избирателна комисия в Благоевград.

Днес пристигнаха и бюлетините за частичните местни избори в Благоевград, с които на 4 юли жителите на общината ще изберат на балотаж кой ще управлява областния център в следващите две години. Броят на бюлетините за изборите за кмет са близо 74 000. Секционните избирателни комисии са 140, от които в 20 ще се гласува с хартиена бюлетина, в останалите 120 вотът ще е машинен.

Добавете Вашия коментар

TOP