Природозащитникът Елена Панчева: Проблемът с бездомните кучета в Благоевград се задълбочи до безумна степен по времето на кмета Стоянов

28 Юли 2023 | 10:50
10 коментара
Общество
Благоевград
Природозащитникът Елена Панчева: Проблемът с бездомните кучета в Благоевград се задълбочи до безумна степен по времето на кмета Стоянов
Проблемът с бездомните кучета в Благоевград е от години, но сега по времето на кмета Илко Стоянов се задълбочи до безумна степен. Това коментира пред журналисти природозащитникът Елена Панчева, която бе част от протестиращите срещу проблема с бездомните кучета в областния център.

По думите ѝ хората трябва да разберат, че бездействието и безразличието от страна на общината и от страна на всички хора, на които по закон им е вменено да овладяват популацията на четириногите, е довело до това проблемът да придобие сегашните си размери и да страдат, както ухапаните хора, така и самите животни.

"Със своето бездействие, казвам бездействие, защото да приемеш програмата от Общински съвет, кметът да възложи на общинско предприятие да работи по нея, в никакъв случай не е достатъчно. Никой не работи по целите и стъпките, които са заложени в програмата и затова виждаме ухапани хора и страдащи животни. Единственото, което виждаме в момента са едни изключително нехуманни и жестоки действия. Това трябва да спре“, каза още тя.

"В последните две години, кметът Илко Стоянов обясняваше на хората, че проблемите с кучетата всъщност са породени от нас – хората, грижещите се за животните. Ние се грижим за тях, защото сме принудени да го правим, заради това, че не го правят точните институции, на които това е вменено - грижата за бездомните животни е вменена на общини, общински предприятия“, заяви Елена Панчева.


Природозащитникът уточни, че протестът не е продиктуван само от събитията, които се случиха преди няколко седмици, когато служители на общината бяха задържани при полицейска акция.

"Аз съм тук, за да заявя своята гражданска позиция като гражданин на Благоевград, като човек, грижещ се за животни, че тази жестокост трябва да спре, винаги я е имало назад във времето като някаква порочна практика, има го и сега и го заявявам, че съм против това и това трябва да спре“, прибави тя.

Елена Панчева уточни, че няма информация дали въпросните кучета, които бяха обект на акцията са живи, тъй като самата тя не е допускана до Общинския приют.

"Аз персонално не мога да вляза в Общинския приют по простата причина, че персоналът не ми позволява и ми заявява лично, че имам забрана от кмета за срок от 1 години, каквато забрана аз нямам“, добави тя.

Както информирахме вече, над 50 човека излязоха на протест пред сградата на Община Благоевград тази сутрин с искане за оставка на кмета, уволнение на общински служители, които са замесени в жестоките нехуманни действия към кучетата в областния град.

Протестът е организиран от гражданска инициатива "Справедливост за Мечо", Сдружение "Помощ за животните - Дара", любители на животни, представители на неправителствени организации и недоволни граждани от Общината. 

Хората настояват за адекватни действия от страна на местната власт за овладяване на популацията на четириногите и най-вече за хуманно отношение към животните. Те уточниха, че са свидетели и са подавали десетки сигнали спрямо действията на служителите на общинския приют, които според протестиращите упражняват жестокост спрямо кучетата.

Гражданите скандираха "Оставка“, като призивът им е насочен към общинския кмет Илко Стоянов. Те настояват  за затвор за служителите на общинския приют, които упражняват насилие спрямо животните, както и за Незабавно уволнение на Елена Миразчийска и Димчо Киров от общинския инспекторат заловени да транспортират и изхвърлят упоени кучета на територията на други общини

Дали от страх или от нещо друго, така или иначе представител на общината в Благоевград не се появи на протеста за да изслуша и разговаря с хората, които пък от своя страна влязоха на сесията на общинския съвет днес.

Добавени коментари

джумалия публикува:
30 Юли 2023 | 09:21
Откакто се разреши СЕЛЯНДУРИТЕ да живеят в града без жителство, се навъдиха такива олигофрени дето плюят по защитниците на животни. В цял свят насилието върху животни се наказва доста сурово. Нали гледаме САЩ все за пример, там закона за защита на животните не си поплюват. А ВИЕ ПРИОДАНЦИ ОТ СЕЛАТА -МАРШ НА СЕЛО ТАМ СИ ОТГЛЕЖДАЙТЕ ПОКОЛЕНИЕТО. ПЪРВО НАУЧЕТЕ ДЕЦАТА СИ НА НЕЩО НОРМАЛНО И ЦИВИЛИЗОВАНО ПОСЛЕ ПЛЮЙТЕ ПО ХОРАТА. А КОЙ КАКВАТО ПРИЧЕСКА ЩЕ СИ ПРАВИ Е ЛИЧЕН ИЗБОР . СЕЛСКИТЕ КИЧЕТА ОТДАВНА НЕ СА НА МОДА.
Ганьо публикува:
29 Юли 2023 | 20:02
Не се подигравайте на хора които нямат деца, вашите деца ще страдат от това. Всички плюещи по такива хора с кауза, обикновено пушат, пият и псуват пред децата. Относно популацията на бездомни кучета, присъщо е за крайно изостаналите държави пълни с корупция на всички нива.
Д публикува:
29 Юли 2023 | 19:46
Комплексари , престанете да пишете глупости за животните и хората които ги обичат. Тази млада жена прилича ли ви на травестит /сигурно ти си такъв /, или на лелка, а ти нямаш ли леля. А селяндурите да си кастрират дворните кучета, а не да изхвърлят малките. И престанете да плюете по хората които обичат животни и природа.
до малоумните кучкарки публикува:
29 Юли 2023 | 17:56
ей безполезни лелки с къси косички като момченца... Намерете си по-добре мъж,че нямате полов контакт от 15 години минимум и тотално сте издухали... Смеят ви се цял град ,че сте едни безделници, които търсят все някаква далаверка ... Срам сте издухали лелки! А тая пък елена баш като травестит прилича, ебахти грозното същество... И нейната лизбийска сътрудничка в схемите, как беше тази която си умори мъжа й с парите бизнесмена, канайковата вещица... Умори си мъжа взема му парите до стотинка го изтиска, сега нема 2лв смешната крава и се чуди къде да се навре хахах по улицата като обикаля като биено куче я забележете как сама си говори... Болния мозък... НПО-ТА ШИБАНИ С КАМЪНИ ЩЕ ИЗЛЕЗНЕТЕ ОТ ГРАДА НИ!!!
Алкохолипката публикува:
29 Юли 2023 | 01:19
Абе, ПУТЪОВ$И, къде скачате срещу Елена!?! Каква тротинетка ВИ гони?!!!! Какви джендъри ви гонят,простаци?!?! Когато спрете да си изхвърляте кучета,и тяхното поколение, когато ще се научите,че ТРЯБВА ДА СИ ЧИПИРАТЕ КУЧЕТА, ДА СИ ПЛАЩАТЕ ТАКСА ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ,ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ КУЧЕТО Е ИМУЩЕСТВО,ПО ЗАКОН, ТОГАВА ... СЕЛЯНИЯТА, КОЯТО НАВЪДИ ГРАДОВЕТЕ,ще бъдат грамотни. Спрете да се излагате.
Н публикува:
28 Юли 2023 | 17:54
Едва ли някой от горепишещите знае какво е казал Ян Хус на кладата, подсилена от сноп пръчки от случайно минаваща старица. Тази старица сте всички Вие, които наблюдавахте отстрани протеста. Протест против наличието на животни на улицата, протест против възможността да бъдете ухапани, протест за свободното Ви придвижване от дома Ви до кафенето, все неща, за които Вие плащате данъци ,от които получават заплатите си хора, които нищо не работят /грешка, работят с Вашите пари срещу Вас самите/. И имате наглостта да плюете срещу онези, които излязоха да защитават Вашите интереси. "О, свещена простота!"/спестявам Ви търсенето/. Поклон пред това, което правят протестиращите !
Кучкарки хаха публикува:
28 Юли 2023 | 16:32
какво решава тоя травестит бе, смешници хората ще ви изгонят с камъни от града! Живота на децата е по-важен от вашите издухали секти и схеми с кучета , утрепки смешни
леле публикува:
28 Юли 2023 | 14:17
Тая лелка е и в Обшинската изборна комисия и решава садби.
йончев публикува:
28 Юли 2023 | 13:48
Това Емили Тротинетката ли е ? Кога се е постригала така късичко ?
СЕКТАНТИ КУЧЕШКИ публикува:
28 Юли 2023 | 13:48
Ееее пусни си коса бе лелкаааа като момченце си мъж не те е докосвал, като нямаш полови контакти и тотално си превъртяла играта... Сектански кучкарки , самотни лелки... 15 човека секта, малееее сериозен протест правите хахахаха цял град ви се смее утрепки

Добавете Вашия коментар

TOP