Природо-математическият факултет на ЮЗУ отвори врати за учители и ученици

25 Април 2024 | 09:49
0 коментара
Общество
Благоевград
Природо-математическият факултет на ЮЗУ отвори врати за учители и ученици

Какви са възможностите за бъдещо професионално развитие в сферата на химията имаха възможност да разберат днес благоевградски ученици. Това стана в Деня на отворените врати на Катедра „Химия“ на Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Според учениците от Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ специалностите по химия  крият големи възможности за кариерно ориентиране. Някои от тях вече са направили своя избор, с какво да се занимават в бъдеще, други още обмислят.

Преподавателят по химия и опазване на околната среда Илияна Янева бе категорична, че е изключително важно за нейните възпитаници да посещават такива инициативи, защото черпят информация от извора, усещат със сетивата си академичната среда и атмосфера, и навреме трябва да се ориентират по отношение на своя житейски избор.

Преподаватели от висшето училище запознаха учениците с особеностите на специалностите по химия.

Презентация за важността на химията представи зам.-деканът на Природо-математическия факултет, ръководител на Катедра „Химия“ доц. д-р Радослав Чайров.

Според доц. Чайров напоследък се забелязва интерес към специалностите от катедра Химия, заради обучението на учителите в открития СТЕМ център, както и към специалност „Медицинска химия“, при която има добра реализация.

СТЕМ центровете са изключително важни за обучението на учениците, за да могат учителите да преподават по тази методология.

Денят на отворените врати завърши с пожелания за бъдещи срещи и ползотворно сътрудничество. /БНР

Добавете Вашия коментар

TOP