Приложенията Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp се сринаха

04 Октомври 2021 | 22:19
0 коментара
Общество

Приложенията Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp се сринаха. Това посочват потребители на платформата DownDetector. 

Проблеми са засечени по целия свят, както и в България.

Потребители се оплакаха в Twitter, че не могат да изпращат и получават съобщения, като непрекъснато се появява надпис, че няма връзка с мрежата. 

Близо 74 000 потребители са се оплакали от проблеми с WhatsApp, над 58 000 не могат да използват Facebook, а над 30 000 имат проблем с Instagram, основно с приложението.

"Бяхме оповестени, че някои потребители имат проблеми с нашите приложения и продукти. Работим по това да върнем нещата към нормалното възможно най-бързо. Поднасяме нашите извинения", написа в Twitter Анди Стоун от комуникационния отдел на Facebook.

Затрудненият достъп до сайтове и приложения е нормален, макар че това рядко се случва в глобален мащаб, пише "Асошиейтед прес".

Facebook преминава през сериозна криза, след като стана обществено достояние фактът, че нейно вътрешно разследване ѝ е показало, че допринася за разпространяване на омразата и дезинформацията, води до засилване на поляризацията, както и че Instagram може да навреди на психичното здраве на тийнейджърките.

Серия от статии в "Wall Street Journal" обрисува Facebook като компания, фокусирана върху собствения си растеж, вместо върху обществената полза.

Facebook се опита да омаловажи разкритията.

Източник: БТА

Добавете Вашия коментар

TOP