Приключи „Три Планини Хард Ендуро Банско“

05 Юли 2022 | 10:22
2 коментара
Спорт
Приключи  Три Планини Хард Ендуро Банско

Банско отново бе домакин на престижното състезание по мотоциклетизъм „Три Планини Хард Ендуро Банско“, което е част от BG X Enduro Championship. В продължение на два дни, близо 200 картотекирани мотористи се съревноваваха по перфектно подготвените трасета. Домакини и организатори на най-авторитетния старт и най-голямо състезание от шампионата в календара за 2022 год. бяха Мото Дружина Банско и Община Банско.
В шампионата мериха сили състезатели в класове експерт/сеньор, стандарт, жени, джуниър.
В клас „Профи” първото място спечели Любомир Иванов от клуб „МСК Препараторите”, след него се класира Станислав Кирилов от клуба на домакините – „Мото дружина Банско”, трети в категорията бе Илиян Кузманов от клуб „СК АФГ ТИМ”.
В клас „Експерт” най-бърз беше Мартин Петков от клуб „СК Екстрийм Рейсинг”, следван от надеждата на Банско – Борис Чакъров, а трети се класира Атанас Ангелов от „МСК Хард Райдърс”.
За крайното класиране в клас „Сеньори” шампион стана Асан Имамов от „Ендуро Корница”. В следващата категория „Стандарт” победител стана Иван Цончев от клуб „Алба Дамасцена –МСК”, а първа при жените триумфира Габриела Мартинова от „СК Екстрийм Рейсинг” .
В категория „Джуниър“ най- малките състезатели от обора на домакините се представиха блестящо. Второ място за Александър Пиришанчин, трети – Иван Керанджиев, следван брат си Мирослав Керанджиев. Мартин Ковачев се класира пети, Иван Чакъров се класира на шесто място.
Призьорите бяха наградени от кмета Иван Кадев, който също получи награда с признателност за оказаната подкрепа за организацията и провеждането на елитното състезание.
 

Добавени коментари

Банско е №1,но не и Мацурев келеш! публикува:
05 Юли 2022 | 16:18
Тоя боклук от къде вади толкова пари та ги пръска на ляво,на дясно? Щом него назовавате "№1",ясно е,че другите са по-ниско от него.С такива боклуци Банско потъва!
Банско е НОМЕР 1! публикува:
05 Юли 2022 | 15:07
Приятели на Банско! Банско продължава да е курорт номер 1 на Балканите! Това събитие е уникално по рода си и без подкрепата на народния представител от Банско Алексанър Мацурев то нямаше да се случи. Да благодарим на господин Мацурев за отдадеността му на каузата БАНСКО!

Добавете Вашия коментар

TOP