Приключи протестът на жителите на Гърмен на пл. "Независимост" в столицата

18 Юли 2015 | 19:39
0 коментара
Общество
Приключи протестът на жителите на Гърмен на пл. Независимост в столицата

Приключи протестът на жителите на Гърмен на пл. "Независимост" в столицата, предаде репортер на Pirinsko.com.

На протестът бе прочетена петиция, която ще бъде внесена в понеделник в Министерски съвет. Тя е адресирана до президента на Република България Росен Плевнелиев, председателя на народното събрание Цецка Цачева, министър-председателя Бойко Борисов, до главния прокурор Сотир Цацаров, МВР, Дирекция национален и строителен контрол, до Агенция за закрила на детето и до Общинска администрация Гърмен.


В петицията жителите на селата Гърмен и Марчево изразяват разочарованието си от липсата на реални действия и категорична воля за решаване на проблемите породени от незаконното самонастаняване и изграждане на постройки в местността "Падарката" край селата Гърмен и Марчево.

В петицията протестиращите посочиха, че ако скоро не се вземат мерки, напрежението отново ще ескалира, като последиците ще бъдат непредсказуеми. Те посочиха, че днес в 19:30 часа на площада в Гърмен ще се съберат отново и това ще продължи докато изискванията им не бъдат изпълнени.

Протестиращите поискаха оставките на министрите Лиляна Павлова и Румяна Бъчварова, както и тази на обвинител номер едно – Сотир Цацаров.

Протестиращите заявиха, че Гърмен спира да плаща данъци, докато не бъде решен проблемът им, предаде Нова ТВ.

Датата на протеста 18 юли не е избрана случайно, а е насрочена нарочно в Деня на Левски.

До момента от 129 незаконни къщи са бутнати 4. През седмицата Европейския съд по правата на човека излезе с препоръка за спиране на процеса на събаряне, тъй като ромите няма къде да бъдат настанени.

Приключи протестът на жителите на Гърмен на пл. Независимост в столицата

Добавете Вашия коментар

TOP