Приключи по същество делото за оспорения избор на Общински съвет-Благоевград

14 Декември 2023 | 06:56
0 коментара
Общество
България
Приключи по същество делото за оспорения избор на Общински съвет-Благоевград
Приключи по същество делото за оспорения избор на Общински съвет – Благоевград

Административен съд – Благоевград прие съдебно-математическата експертиза по делото, образувано против Решение № 276-МИ/31.10.2023г. на ОИК – Благоевград за обявяване резултатите от гласуването на произведените избори за общински съветници в община Благоевград на 29.10.2023г.

В открито съдебно заседание вещото лице доц. Китанов даде становище – променя ли се и как подредбата на кандидатите за общински съветници в листите на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „МК ВМРО-БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“, според отчетения преференциален вот. Експертизата бе назначена поради констатациите от извършената съдебна проверка на изборни книжа, по искане на жалбоподателите.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в срок.
Административно дело №1047/2023г. е образувано по жалба на Антония Сивикова, кандидат за общински съветник от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ против Решение № 276-МИ/31.10.2023г. на Общинска избирателна комисия – Благоевград за обявяване резултатите от гласуването на произведените избори за общински съветници в община Благоевград на 29.10.2023г.Към делото са присъединени жалбите на още четирима кандидати за общински съветници и Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.
 

Добавете Вашия коментар

TOP