Приключи конкурсът за избор на управител на МБАЛ - Разлог ЕООД

14 Ноември 2022 | 20:13
0 коментара
Общество
Приключи конкурсът за избор на управител на МБАЛ - Разлог ЕООД

Приключи конкурсът за избор на управител на МБАЛ - Разлог ЕООД
Комисията, определена от Общински съвет- Разлог през месец юли, представлявана от трима лекари, един от които е директорът на РЗИ- Благоевград, както и от двама служители на Община Разлог, класира на първо място кандидатът за управител на МБАЛ- Разлог- Янко Кочев. Кочев получи най-висока обща оценка, след подаване на документи, писмена разработка и събеседване.
Във връзка с прозрачността в своите действия, Община Разлог публикува в официалния си сайт разработките на тримата кандидати за развитието на МБАЛ- Разлог и звукозаписи от финалния етап на конкурса. Със своите действия, общинска администрация цели прозрачност и публичност на конкурса, както и избягване на всякакви спекулации по темата.
Община Разлог обявява категорично, че не е имало интерес от други кандидати и броят на желаещите за управление на болницата не е бил ограничен. Всички, отговарящи на изискванията от МБАЛ- Разлог, цяла България и Европа, бяха с равни права за участие в конкурса, но без желание за кандидатстване.
‼Окончателното решение за избор на управител на МБАЛ- Разлог предстои да вземе Общински съвет- Разлог на 15-ти ноември. На извънредно заседание от 16:00 часа утре местната власт ще реши дали ще приеме оценката на комисията и дали Кочев ще бъде новият директор на болницата.
Гледайте заседанието на ОбС- Разлог НА ЖИВО във facebook- страницата на Община Разлог.
ЗВУКОЗАПИСИ:
Събеседване за избор на управител на МБАЛ - Разлог- кандидат Янко Кочев - https://www.youtube.com/watch?v=mTouG1Fz2HY&t=19s
Събеседване на комисията за избор на управител на МБАЛ- Разлог- канидат: Иван Найденов - https://www.youtube.com/watch?v=GJDRpykCVCU&t=2s
Събеседване на комисията за избор на управител на МБАЛ- Разлог- канидат: д-р Божидар Велев - https://www.youtube.com/watch?v=rgyA3JYN8io
снимки- https://www.facebook.com/ob.razlog/posts/pfbid02QfboLfuUCPB59486PFz3v5aqj6w8aNmgxMwKTzXdZwNRFwwfXHYPHi8eg8ejb9rXl
-------------------------------------
144 години - Баненска буна
С поднасяне на венци и цветя село Баня отбеляза 144 години от най- драматичните дни по време на  втория етап на Кресненско- Разложкото въстание, наречено Баненска буна.
В началото на събитието кметът на село Баня г-жа Магда Първанова припомни историята от 14 ноември 1878 година, с прочувствените слова на Атанас Ячков: “Кресненско- Разложкото въстание е символ на пробуждането на един народ, стремящ се към присъединяването си към независимото българско княжество.  “Изгаря Баня в огънят жесток неспирен, и пепел стеле се навред, дори в чаирите. Кат черни гарвани опушени стърчат останалите само единадесет къщи, но и над тях не секва в този ден плачът на хората.”.
“За подвига на комитите Иван и Георги Гръчеви, войводата Георги Банков и Тодор Пармаков- Хайдутина и непримиримите се, които с песен на уста и развявайки знамето със свещеното за България “Свобода или смърт” дадоха живота си за свободата. Нека отеква посланието им, а нашата признателност не е символ на тъга и мъка, а е символ на това, че ги помним и носим в сърцата си ..и се водим от техния завет за да пребъде нашата Баня!” , възпомена загиналите кметът на община Разлог инж. Гърменов.
 С дълбок поклон пред делото на жертвите на Баненската буна по време на въстанието от 1878 г., венци и цветя пред паметника на загиналите в знак на признателност поднесоха инж. Венцислав Гърменов, г-жа Магда Първанова, г-жа Христина Манова- директор на Исторически музей- Разлог, г-н Борислав Груев- директор на ОУ “ Св. Паисий Хилендарски”, Румяна Ячкова - член на Настоятелството на НЧ ,,Просвета-1908", признателни жители и гости на село Баня.
Програмата по повод годишнината от Кресненско- Разложкото въстание завърши с изпълнения на децата от Вокална група “Пиринска фантазия”, с ръководител г-жа Яна Добрева- Топузова.
Преди 144 години 14 ноември се превръща в най- скръбната и черна дата, превръщайки Баня във втори Батак. При потушаване на въстанието на българите от селото, поробителите изгарят стотици християнски къщи, десетки работилници и малки дюкяни, отнемат живота на стотици с жестокост.

Добавете Вашия коментар

TOP