Приключи кампания Коледна елха в община Банско

01 Февруари 2024 | 10:48
0 коментара
Общество
България
Приключи кампания Коледна елха в община Банско

КАМПАНИЯ „КОЛЕДНА ЕЛХА"

В края на м.януари приключи поредната кампания „Коледна елха", организирана от Община Банско за събиране на живи коледни елхи. В инициативата се включиха жители от всички населени места в общината.

В определения срок, в двора на общинския гараж бяха предадени 50 броя отрязани естествени елхи, а също 3 броя иглолистни дървета, дарени за засаждане. Отрязаните елхи ще бъдат преобразувани в дървесен мулч за поддържане на общинските зелени площи.

Живите елхи пък ще бъдат засадени в началото на април. Община Банско предлага на желаещите - сами или със своето семейство, да засадят дърво и да го осиновят.

 

Като част от празничната новогодишна украса на града, в зелените площи пред Общинска администрация бе поставено живо коледно дърво, украсено от децата на Банско. То също ще бъде включено в акцията по засаждане, която предварително ще бъде обявена.

 

Инициативата на Община Банско за втори живот на коледните елхи ще продължава и в бъдеще. Тя е част от общинската зелена политика за отговорно отношение и грижа за природата.

 

Нека всички се грижим да растат здрави дървета и да създаваме още повече зеленина около нас.

Добавете Вашия коментар

TOP