Приключи акцията по издирването на Янек Миланов

31 Август 2020 | 13:38
0 коментара
Криминално

Акцията по издирването на изчезналия преди месец дупничанин Янек Миланов приключи. Полиция, жандармерия, конна полиция и следови кучета се изтеглиха от землището на дупнишкото село Крайници.

Стотици жандармеристи и полицаи бяха окупирали полето на дупнишкото село Крайници. В мащабната акция участваха полицаи от всички управления на МВР в Югозападна България и София. В полето край село Крайници имаше жандармеристи от София, Монтана и Благоевград. В акцията по издирването на дупничанина се включи и конна полиция.

Янек Миланов не бе открит.

Междувременно шефът на Националната полиция Николай Хаджиев заяви, че за изчезналия Янек Миланов има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Кюстендил. "Само тя може да предоставя информация. Това, което МВР прави, е свързано с издирването му. Виждате, че от няколко дни започна претърсване на много голям периметър – 120 кв. км. Това са изключително мащабни действия с участието на доста служители, включително кучета и технически средства. Направихме анализ, определихме дадени терени в околията на Дупница и започнахме претърсване", коментира той. 

Добавете Вашия коментар

TOP