Пригответе се за 40 градуса в неделя

19 Юли 2022 | 11:28
0 коментара
Любопитно
Пригответе се за 40 градуса в неделя

Очаква ни слънчев вторник с температури между 28° и 33°, в София - около 27°, прогнозират синоптиците. Тежката жега се очаква в събота и неделя, когато максималните градуси ще са между 34 и 39.

След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от североизток.

Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е от 23° до 26°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но и там ще е почти без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През следващите дни до края на седмицата времето ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, но ще остане без валежи. В по-голямата част от страната ще е почти тихо. По Черноморието ще духа слаб, след обяд - умерен североизточен вятър.

Температурите бавно ще се повишават и в събота и неделя максималните ще са между 34° и 39°.

Добавете Вашия коментар

TOP