При гонка: Моторист без книжка се заби в патрулка

04 Юли 2022 | 14:02
0 коментара
Криминално
При гонка: Моторист без книжка се заби в патрулка

Служители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен са задържали 20-годишен моторист за осуетяване на полицейска проверка и шофьор с 2,98 промила алкохол, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Пътни полицаи, които патрулирали в шуменския квартал „Дивдядово“ на 2 юли, в късните следобeдни часове забелязват мъж, който управлява мотор със скрит регистрационен номер. Подаден му е звуков и светлинен сигнал да спре. Водачът обаче ускорява скоростта си, преминава по бул. „Велики Преслав“ без да спазва знаци и сигнализация, и продължава да се движи по ул. „Преслав“ с висока скорост. Полицейският екип се движи зад него, отново му подава сигнали да спре, но мотоциклетистът продължава по ул. "Шуменска комуна", като удря странично патрулния автомобил и продължава към бул. „Ришки проход“. На детелината към Велики Преслав губи управление и пада в храстите.

Двадесетгодишният водач от село Илия Блъсково, който няма шофьорска книжка, е задържан за осуетяване на полицейска проверка. Моторът „Хонда ЦБР 600 РР“, с ловешка регистрация, е негова собственост. За извършено престъпление по чл. 270, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК) е образувано бързо производство.

Добавете Вашия коментар

TOP