При голям обществен интерес стартира подписката за референдум в Благоевград на Инициативния комитет на "Шоуто на Слави“

11 Ноември 2015 | 09:49
0 коментара
Общество
При голям обществен интерес стартира подписката за референдум в Благоевград на Инициативния комитет на Шоуто на Слави

При голям обществен интерес стартира подписката на Инициативния комитет на "Шоуто на Слави“ за референдум за промяна на политическата система в Благоевград.

В областния център на Пиринско подписи започнаха да се събират пред МОЛ „Ларго“, а по-късно това ще става и на площада пред Съдебната палата. В Благоевград подписката се организира от Гражданско движение „ДНЕС”.

„Ние отдавна следим нещата, които прави Слави Трифонов, освен това имаме опит в събирането на подписи за референдум. В Слави Трифонов видяхме надежден партньор, с който заедно ще се борим за промяна на статуквото. Убеден съм, че ще съберем нужните подписи и даже много повече за по-малко от 3-4 месеца. Вярвам, че, след като се съберат нужните подписи, ще се инициира провеждането на референдум“, каза за Pirinsko.com Здравко Петров, Областен координатор на ГД "ДНЕС".

Въпросите, които се предлагат за референдума са:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

 

В Инициативния комитет „Шоуто на Слави“ под номер едно е името на самия Слави Трифонов, последван от екипа сценаристи на телевизионното шоу.

„Вярвам, че ще съберем много повече подписи от необходимия минимум. Ще съберем повече от 1 милион. Оптимист съм, че това ще стане и за много по-кратко време от 3 месеца“, каза още Здравко Петров.

Той е убеден, че ще се стигне до край с провеждането на референдума, тъй като вярва на Слави Трифонов, който с каквото и да се захване го върши до край. С разочарование Петров уточни, че в Благоевград се подписват хората на средна възраст и малко по-възрастните.

„Младите хора ги е обхванала някаква апатия, а това не ми харесва“, каза областният координатор на Гражданско движение ДНЕС. „Смятам, че стотина човека са достатъчно, ако трябва дори нека да стане президентска република, като Русия. Това е цялата истина. Има огромни разходи за депутатите, а мачкат обикновения човек , каза Михаил Атанасов, председател на пенсионерска организация в града.

Областният координатор на Гражданско движение ДНЕС Здравко Петров уточни още, че подписи ще се събират в големите градове в Югозапада- Сандански, Петрич, Разлог, Банско и Гоце Делчев. В по-малките общини ще има мобилни групи.

„Вярвам, че ще съберем много повече подписи от необходимия минимум. Ще съберем повече от 1 милион. Оптимист съм, че това ще стане и за много по-кратко време от 3 месеца“, каза областният координатор на Гражданско движение ДНЕС Здравко Петров. Той е убеден, че ще се стигне до край с провеждането на референдума, тъй като вярва на Слави Трифонов, който с каквото и да се захване го върши до край.
С разочарование Петров уточни, че в Благоевград се подписват хората на средна възраст и малко по-възрастните. „Младите хора ги е обхванала някаква апатия, а това не ми харесва“, каза областният координатор на Гражданско движение ДНЕС.
„Смятам, че стотина човека са достатъчно, ако трябва дори нека да стане президентска република, като Русия. Това е цялата истина. Има огромни разходи за депутатите, а мачкат обикновения човек , каза Михаил Атанасов, председател на пенсионерска организация в града.
Областният координатор на Гражданско движение ДНЕС Здравко Петров уточни още, че подписи ще се събират в големите градове в Югозапада- Сандански, Петрич, Разлог, Банско и Гоце Делчев. В по-малките общини ще има мобилни групи. - See more at: http://pirinsko.com/v-blagoevgrad-startira-podpiska-za-referendum-iniciiran-ot-iniciativen-komitet-shouto-na-slavi-15496.html#sthash.AosPExop.dpuf
При голям обществен интерес стартира подписката за референдум в Благоевград на Инициативния комитет на Шоуто на Слави
При голям обществен интерес стартира подписката за референдум в Благоевград на Инициативния комитет на Шоуто на Слави

Добавете Вашия коментар

TOP