При 50% обработени протоколи в Благоевград: ГЕРБ-СДС има 7% преднина пред ПП-ДБ

03 Април 2023 | 09:07
0 коментара
Политика
Благоевград
При 50 обработени протоколи в Благоевград: ГЕРБ-СДС има 7 преднина пред ПП-ДБ

В Благоевград коалиция ГЕРБ-СДС има временна преднина от 7 процента пред „Продължаваме промяната –Демократична България“, при обработени 50 процента от протоколите. 

Десет от общо 14-те общини са предали изборните книжа, но данните от протоколите все още се въвеждат и обработват в центъра, който се намира в сградата на Драматичния театър. Председателят на РИК Антоанета Богданова с временните резултати за първите партии:  "Първа политическа сила с 30,79% е коалиция ГЕРБ-СДС. Втора политическа сила е коалиция "Продължаваме промяната"-"Демократична България" с 23,55%. Трета политическа сила с 11,56% е "Възраждане".

Два процента от гласувалите са заявили, че не подкрепят никото, показват временните резултати. 

Масово сгрешени протоколи има и тук. Какво затрудни комисиите?: 

"Особено преференциите, както са разделени на две, отделно се записват хартиени, отделно от машини. Имаше комисии, които не бяха разбрали, че трябва да се записват отделно и ги бяха записали общо 4.

Кога се очаква да приключи предаването на изборните книжа и обявени резултатите от гласуването в област Благоевград?:  "Очакваме още четири общини, разбира се - Петрич, Сатовча, Гърмен и Разлог, но се надявам до обяд да приключи".

 

Източник БНР

Добавете Вашия коментар

TOP